Conecteaza-te cu noi
palaz

Societate

12 elevi constănțeni au obținut premiul al II-lea la Space Settlement Design Contest

Published

on

Elevii Colegiului Naţional „Mircea cel Bătrân” au obţinut premiul al II-lea la Space Settlement Design Contest organizat de National Space Society, a anunțat prof. Florentina Gheorghe, responsabil de comunicare.

National Space Society – Space Settlement Contest 2021, devenit tradiţie pentru elevii Colegiului Naţional „Mircea cel Bătrân”, a reconfirmat valoarea elevilor liceului.

Kessler Project Space Settlement, realizat de elevii Culerda Andrei, Mazilu Riana Florentina, Pătrașcu Maria-Alexandra, Gagara Elena Antonia, Diaconescu-Cărbunescu Mădălina, Balcan Maria-Alexia, Niculiță Alexia, Cupcea Alina-Nicoleta, Bodea Maria de la Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân” şi de elevii Petrescu Vladimir-Ioan, Niță Nicolas-Raul, Popescu Tiberiu-Andrei de la Liceul Teoretic Internaţional de Informatică din Constanţa, a obţinut Premiul al II-lea, la secţiunea dedicată clasei a X-a, large group. Elevii au fost coordonaţi de profesorul Adrian Eracle Nicolescu de la Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân”.

Proiectul Kessler are drept scop curățarea deșeurilor spațiale localizate pe orbita Pământului. Acestea reprezintă un risc semnificativ deoarece circulă cu viteze foarte mari, iar impactul cu sateliți sau rachete este inevitabil. Sustenabilitatea proiectului este întreținută de baza amplasată pe Lună şi cele 2 stații de pe orbita Pământului, respectiv de pe orbita Lunii. Colectarea deșeurilor este realizată cu ajutorul unor drone trimise de pe stația ce orbitează Pământul. Deșeurile sunt ulterior folosite pentru construirea unor noi sateliți sau mentenanța celor existenți.

Advertisement
usr

La această competiţie au participat anul acesta 6.862 elevi din 22 ţări, cu 1.619 de proiecte.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement





Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com




Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions