Ieri, 31 octombrie, în Sala “Remus Opreanu” a Palatului Administrativ Constanța, s-a lansat ediția a II-a a Proiectului FAST (Fii Avocat în Școala Ta!), adresat unităților de învățământ preuniversitar din județul Constanța.
În deschiderea evenimentului au luat cuvântul: Ali Șenol, subprefectul județului Constanța, Sorin Mihai, inspector școlar general și Cătălin Gabriel Filișan, decanul Baroului Constanța.
Ediția din acest an a proiectului implică 17 unități de învățământ (7 școli gimnaziale și 10 licee), după cum urmează:
- Școlile Gimnaziale Nr. 6, 12, 28, 30, 39, Școala Gimnazială Nr. 1 Valu lui Traian, Școala Gimnazială Nr. 1 Eforie;
- Liceul Teoretic “G. Călinescu”, Liceul Teoretic “Traian”, Colegiul Național “M. Eminescu”, Liceul Internațional de Informatică, Liceul Teoretic “G. E. Palade”, Liceul Teoretic “Carmen Sylva” Eforie Sud, Liceul Teoretic “Callatis” Mangalia, Liceul Tehnologic “N. Dumitrescu” Cumpăna, Liceul Tehnologic UCECOM “Spiru Haret”, Colegiul Național de Arte “Regina Maria”.
Proiectul FAST urmărește dezvoltarea unei culturi juridice în rândul elevilor, precum și creșterea interesului pentru educația juridică, prin participarea tinerilor la 5 module de informare, după cum urmează:
- Despre justiție și actorii ei. Cât și cum răspundem în fața legii.
- Infracțiuni contra patrimoniului. Infracțiuni de violență.
- Libertatea și integritatea sexuală. Bullying-ul mai mult decât un fenomen social.
- Infracțiuni legate de droguri. Criminalitatea informatică.
Menționăm că, pentru a participa la ediția a II-a a Proiectului FAST s-au înscris 95 de clase de elevi (de la clasa a VII-a la clasa a XII-a), din municipiu și județ.
Sesiunile de informare vor fi susținute în orele de dirigenție de către avocați voluntari din cadrul Baroului Constanța.
“Încă de la prima sa ediție Proiectul FAST a fost un real succes, fapt confirmat atât de către elevii participanți, cât și de cadrele didactice coordonatoare. Mediul social actual, prin dinamica sa, presupune stăpânirea unor aspecte juridice elementare de la vârsta de 13-14 ani, moment în care elevul trebuie să devină conștient de eventualele consecințe juridice ale acțiunilor sale. Proiectul FAST vine să-i responsabilizeze pe tineri în această direcție și să le ofere perspectiva de “cauză-efect” cu privire la faptele lor” a afirmat Sorin Mihai, inspector școlar general.
Comentarii pe Facebook
Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta