Conecteaza-te cu noi

Societate

20 de școli din județul Constanța intenționează să înscrie elevii la cursuri de limba chineză

Published

on

Inspectoratul Școlar Județean Constanța a organizat astăzi, 15 februarie, conferința de presă având ca subiect Proiectul Clasele Confucius.

La acțiune au participat: prof. Sorin Mihai, inspector școlar general, prof. Loredana Manolache, inspector școlar general adjunct, prof.univ.dr. Angelo Mitchievici de la Universitatea Ovidius din Constanța și doi profesori universitari chinezi care susțin cursuri în cadrul programului pentru elevii și studenții constănțeni.

Obiectivul principal al proiectului este predarea limbii chineze, la cele mai înalte standarde, utilizându-se cele mai moderne mijloace. Cursurile sunt susținute de cadre universitare de la instituții de prestigiu din Republica Populară Chineză, selectate riguros pentru acest program.

Proiectul Clasele Confucius este parte integrantă a acordului de colaborare dintre unitățile de învățământ, Inspectoratul Școlar Județean Constanța și Universitatea Ovidius din Constanța.

Activitățile care derivă din acest program sunt:

  • cursuri on-line de limbă şi cultură chineză;
  • acțiuni culturale, expoziţii;
  • participarea elevilor la cursurile intensive de limbă chineză în cadrul programului Şcolii de Vară din China (la universităţi prestigioase din Beijing şi Shanghai etc.);
  • participarea elevilor la examenele HSK (nivel de limbă chineză), în vederea obţinerii certificatului de competenţă lingvistică, certificat recunoscut internaţional;
  • schimburi de experiență între elevi şi profesori.

Elevii care participă la cursurile de limbă şi cultură chineză sunt antrenaţi în toate activităţile didactice, ştiinţifice şi culturale pe care le organizează Clasa Confucius. Cursurile de limbă și cultură chineză nu se adresează numai studenților și elevilor, ci sunt deschise tuturor persoanelor care își exprimă intenția de a studia.

Parteneriatul dintre Inspectoratul Școlar Județean Constanța și Universitatea Ovidius din Constanța a debutat în urmă cu 5 ani și a cunoscut o creștere vizibilă, atât a numărului de elevi interesați, cât și a numărului profesorilor colaboratori din China. În primul an de colaborare (2017-2018) existau 43 de elevi înscriși în 3 grupe de studiu și cursurile se desfășurau cu 2 profesori din China, iar în anul 2020-2021 au participat la aceste formări 120 de elevi, cuprinși în 16 grupe. Aceștia au fost pregătiți de 7 profesori chinezi.

Pentru debutul acestui semestru există 20 de unități de învățământ din municipiul și județul Constanța care și-au exprimat intenția de a participa la Programul Clasele Confucius, după cum urmează:

  1. Colegiul Național Mircea cel Bătrân Constanța
  2. Colegiul Național Pedagogic Constantin Brătescu Constanța
  3. Liceul Teoretic Ovidius Constanța
  4. Colegiul Național Mihai Eminescu Constanța
  5. Liceul Teoretic Traian Constanța
  6. Liceul Teoretic George Călinescu Constanța
  7. Liceul Teoretic Lucian Blaga Constanța
  8. Liceul Teoretic Callatis Mangalia
  9. Liceul Teoretic Carmen Sylva Eforie Sud
  10. Liceul Teoretic Nicolae Bălcescu Medgidia
  11. Școala Gimnazială Nr.30 Gheorghe Țițeica Constanța
  12. Școala Gimnazială Nr. 38 Dimitrie Cantemir Constanța
  13. Școala Gimnazială Nr. 39 Nicolae Tonitza Constanța
  14. Școala Gimnazială Nr. 29 Mihai Viteazul Constanța
  15. Școala Gimnazială Gala Galaction Mangalia
  16. Școala Gimnazială Nr. 1 Eforie Nord
  17. Școala Gimnazială Mihai Viteazu
  18. Școala Gimnazială Nr. 7 Remus Opreanu Constanța
  19. Școala Gimnazială Nr. 1 Dumbrăveni
  20. Școala Gimnazială Nr. 12 B.P. Hasdeu Constanța

Elevii care doresc să se înscrie la cursurile de limba chineză trebuie să se adreseze în mod direct Universității Ovidius din Constanța, urmând aceeași procedură ca la orice examen de certificare lingvistică, de tipul Cambridge, Defl, Sprach Diplom etc., fără implicarea unității de învățământ în acest proces de înscriere. Data la care se încheie apelul de înscriere este 26 februarie.

În cadrul conferinței de presă de astăzi, profesorii chinezi au apreciat buna colaborare cu reprezentanții instituțiilor partenere și au evidențiat valoarea schimbului de experiență lingvistică și culturală, specific programului Clasele Confucius.

”Este o șansă foarte mare înscrierea la Clasele Confucius. Sub această formă, elevii se pot întâlni cu oportunități reale într-o definire profesională, cu atât mai mult cu cât au posibilitatea de a obține burse de studiu în Republica Populară Chineză.”, a afirmat prof.univ.dr. Angelo Mitchievici, directorul Clasei Confucius.

La rândul său, prof. Sorin Mihai a precizat că IȘJ Constanța va sprijini Universitatea Ovidius în promovarea Claselor Confucius.

”Ceea ce oferă acest proiect, respectiv schimburi de experiență, Școală de Vară, certificat de competențe lingvistice recunoscut internațional, demonstrează cu prisosință valoarea sa. Din acest motiv, Inspectoratul Școlar Județean Constanța va sprijini Universitatea „Ovidius” în promovarea Claselor Confucius, precum și în derularea tuturor acțiunilor specifice programului, acțiuni care, cu siguranță, vor contribui în mod notabil, valoros, la formarea elevilor noștri, în spiritul unei educații deschise, de apreciere a istoriei și culturilor care se intersectează în cadrul proiectului.”, a declarat prof. Sorin Mihai, inspector școlar general.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement





Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com




Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions