Conecteaza-te cu noi

Societate

30 noiembrie, termenul limită de conectare a aparatelor de marcat electronice fiscale

Published

on

Operatorii economici – contribuabili mici și mijlocii – au obligația de a asigura conectarea la distanță a aparatelor de marcat electronice fiscale. Termenul limită de conectare este 30 noiembrie a.c.

”Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Constanţa reaminteşte operatorilor economici încadraţi în categoria contribuabililor mici şi mijlocii că, potrivit legislației în vigoare, au obligația de a asigura conectarea la distanță a aparatelor de marcat electronice fiscale – denumite în continuare AMEF – respectând termenele și prevederile OPANAF nr.435/25.03.2021 privind aprobarea Procedurii de conectare a aparatelor de marcat electronice fiscale, definite la art. 3 alin. (2) din OUG. 28/1999 privind obligația operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, la sistemul informatic național de supraveghere monitorizare a datelor fiscale al ANAF.”, precizează Compartimentul Comunicare al ANAF, Administrația Județeană a Finanțelor Publice Constanța.

Conectarea AMEF la sistemul informatic al ANAF va presupune renunțarea la anumite declarații care se depun periodic de către contribuabili având ca efect o simplificare a obligațiilor declarative, în eventualitatea realizării cu succes a procesului și transmiterii datelor complete.

În situaţia în care aceştia utilizează AMEF instalate în zone nedeservite de reţele de comunicare electronice, au obligaţia completării şi transmiterii declaraţiei prevăzute în Anexa nr. 2 la ordinul precizat, până la termenul anterior menţionat.

Potrivit Compartimentului de Comunicare, nerespectarea obligației de a asigura conectarea la distanță a AMEF, în vederea transmiterii de date fiscale către ANAF, constituie contravenție și se sancționează cu amendă între 8.000 și 10.000 lei, în conformitate cu prevederile art. 10 lit. ff), coroborate cu prevederile art. 11 alin. (1) lit. j), din O.U.G. nr. 28/1999 privind obligația operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, cu modificările și completările ulterioare.

Informaţii privind procedura de conectare a AMEF la sistemul informatic al MF-ANAF se pot obţine:

  • prin consultarea “Ghidului cu privire la conectarea aparatelor de marcat electronice fiscale la sistemul informatic al MF-ANAF”, disponibil pe site-ul www.anaf.ro în secţiunea Servicii online-Aparate de marcat electronice fiscale (case de marcat)
  • prin Formularul Unic de Contact, disponibil pe site-ul www.anaf.ro în secţiunea Contact – Formular de contact
  • telefonic, apelând Call Center-ul de asistență al ANAF, la nr. 031.403.91.60
  • la structurile de asistență pentru contribuabili din cadrul unităților fiscale teritoriale

 

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement





Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com




Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions