Conecteaza-te cu noi
OVIDIUS

Actual

55 de oameni și-au pierdut viața în accidente rutiere în județul Constanța NUMAI în acest an

Published

on

În primele 9 luni ale anului 2019, în județul Constanța s-au produs 50 de accidente rutiere grave în care și-au pierdut viața 55 de persoane.

Totodată, pe fondul altor preocupări de natură a distrage atenția conducătorilor auto, în aceeași perioadă s-au produs 12 accidente rutiere mortale (cu unul mai multe față de aceeași perioadă a anului 2018), în urma cărora 12 persoane și-au pierdut viața.

Din aceste motive, precum și dat fiind faptul că, pe data de 12 octombrie a.c. intră în vigoare modificările și completările OUG nr. 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice, în cursul zilei de azi a avut loc o conferință de presă, la sediul Serviciului Rutier Constanța, susținută de către șeful Serviciului Rutier Constanța, comisar șef de poliție Ciprian Sobaru și de șeful Biroului de Anliză și Prevenire a Criminalității, comisar de poliție Cătălina Popa.

În acest context, șeful Serviciului Rutier Constanța, comisar-șef de poliție Ciprian Sobaru a prezentat noutățile legislative. Astfel, ţinerea în mână sau folosirea cu mâinile în orice mod, în timpul conducerii pe drumurile publice a unui autovehicul, tractor agricol sau forestier ori tramvai aflate în mişcare, a telefonului mobil sau a oricărui dispozitiv mobil prevăzut cu funcţia de înregistrare ori redare text, foto sau video, concomitent cu încălcarea unei reguli pentru circulaţia vehiculelor, se sancționează cu 4-5 puncte amendă și se aplică sancţiunea contravenţională complementară a suspendării exercitării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 30 de zile.

În timpul conferinței de presă, prin aplicația Skype, jurnaliștilor le-au fost transmise imagini live cu polițiștii rutieri în timpul desfășurării unei acțiuni, în municipiul Constanța, pe linia combaterii și informării conducătorilor auto care încalcă normele legislative.

Totodată, șeful Biroului de Anliză și Prevenire a Criminalității, comisar de poliție Cătălina Popa, a transmis sfaturi preventive în ceea ce privește comportamentul pe care ar trebui să-l respecte fiecare participant la trafic.

 

 

 

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement





Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com




Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions