În perioada minivacanței de Revelion, polițiștii constănțeni, alături de celelalte forțe de ordine și reprezentanți ai instituțiilor abilitate de control sunt la datorie, pentru a proteja siguranța și sănătatea constănțenilor.
Începând de astăzi, 31 decembrie a.c., și până duminică, 3 ianuarie 2021, peste 600 de polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Constanța și aproximativ 150 de polițiști locali constănțeni vor acționa, pentru prevenirea și combaterea infracțiunilor, a faptelor antisociale, dar și pentru prevenirea și limitarea răspândirii infecției cu noul coronavirus.
Efectivele de ordine publică vor avea o prezență vizibilă și activă în teren pentru a putea interveni rapid în cazul producerii unor evenimente nedorite și pentru a descuraja comiterea unor fapte ilegale și activitățile care pot favoriza răspândirea virusului SARS-CoV-2.
Polițiștii vor acorda o atenție deosebită acțiunilor de verificare a modului în care sunt respectate normele de protecție sanitară în noaptea de Revelion, când în mod tradițional se organizau petreceri, cu număr mare de oameni, fie în case private sau în diferite localuri, fie în spații deschise.
Vă reamintim că sunt interzise desfășurarea de petreceri sau organizarea de evenimente private, precum mese festive, în spații închise sau deschise.
De asemenea, nu este permisă activitatea în baruri, cluburi și discoteci.
În toate localitățile se interzice circulația persoanelor în afara locuinței în intervalul orar 23.00 – 5.00, cu excepția deplasărilor în interes profesional, pentru asistență medicală, precum și pentru alte motive justificate prevăzute de lege.
Pentru verificarea motivului deplasării în interes profesional, persoanele sunt obligate să prezinte, la cererea autorităților abilitate, legitimația de serviciu sau adeverința eliberată de angajator ori o declarație pe propria răspundere.
Nu uitați de asemenea că, pentru a vă proteja atât pe dumneavoastră, cât și pe cei din jur, este nevoie să purtați masca de protecție, să vă spălați sau să vă dezinfectați cât mai des mâinile și să păstrați distanța fizică.
Totodată, având în vedere că mulți cetățeni obișnuiesc să utilizeze în aceste zile diverse materiale pirotehnice, atragem atenția că acestea pot fi un pericol pentru cei din jur dacă nu sunt folosite necorespunzător.
Urmărit un video realizat de Cristina Vasile, purtător de cuvânt al IPJ Constanța:
Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!