La începutul lunii martie, în Constanța a avut loc simpozionul ”Litoralul Românesc în 2017”, la care au participat Adrian Nicolaescu, prefectul județului Constanța, Mircea Titus-Dobre, Ministrul Turismului, Ciprian Popescu, prim-vicepreședinte ANAT, Nicolae Bucovală, vicepreședinte FPTR, Ionuț Dănuț Jugănaru, director general CCINA Constanța și primarul Constanței, Decebal Făgădău. Cu acest prilej, ministrul Turismului a declarat că liceul Agricol Palas va fi desființat. Acesta urmează a fi preluat de către administrația locală, la finele anului viitor și va fi reabilitat cu fonduri europene. Se pare că va fi transformat în centru de pregătire pentru angajații din domeniul turismului de pe litoral.
Nimeni nu știe nimic despre desființare
Pentru cei care nu știu, liceul din Palas a fost înființat în anul 1952, ca școală profesională zootehnică. A funcționat în această formă până în anul 1956, când a devenit școală tehnică. Ulterior, în 1966, a fost transformat în liceu și a scos zeci de promoții de liceeni. În 1991 a devenit grup școlar agricol, iar din 2007 s-a transformat în Colegiul Tehnic Pontica. Am stat de vorbă cu directorul Vasile Anghel și ne-a spus că toată lumea este contrariată de această declarație a ministrului Dobre. ”Oficial nu știm absolut nimic despre o desființare a liceului. Am stat de vorbă și cu inspectorul șef al Inspectoratului Școlar Constanța și de aici ni s-a spșus că nu este nimic oficial în acest sens. Inclusiv eu am fost elev al acestui liceu și între timp am devenit director. Noi ne facem treaba în continuare și avem programe de promovare a școlii. Vă spun sincer că ne este frică și de întrebările venite din partea părinților. Însă ne vedem de treabă în continuare. Luni au plecat 5 elevi din clasa a XI-a de la clasa veterinară în Portugalia pentru eurocompetente. La sosirea lor va pleca un alt grup, format din 11 elevi, la un stagiu de pregătire practică, tot în Portugalia. Chiar nu știu nimic despre vreo desființare. Avem contracte multe, avem cererințe de specialiști în întreg județul.”, ne-a spus directorul Vasile Anghel.
Sute de elevi învață la acest colegiu
La ora actuală, Colegiul Pontica are 480 de elevi și 28 de profesori, În mod surprinzător, deja a fost aprobat planul de școlarizare pentru anul 2017-2018. Iar elevii se pregătesc pentru a deveni tehnicieni în turism, tehnicieni veterinari, ospătari în unitățile de alimentație publică. În plus, colegiul are și clase postliceale cu specializările: tehnician controlul produselor agroalimentare și asistent manager. Rămâne de văzut ce va fi!
Comentarii pe Facebook
Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta