Conecteaza-te cu noi

Actual

Un grup de scafandri de luptă desfășoară activități de instrucție alpină

Published

on

Un grup de scafandri de luptă de incursiune desfășoară, în perioada 08-19 februarie, activități de instrucție alpină, pentru perfecționarea mobilității de deplasare în teren variat, specifică mediului alpin.

Pregătirea unui scafandru de luptă de incursiune durează aproximativ 3 ani, timp în care acestuia îi sunt testate limitele fizice şi psihice la care poate să ajungă. În perioada pregătirii, militarii sunt integrați în grupe și parcurg module de instruire complexe, pentru formarea deprinderilor de a desfășura misiuni dificile, pe uscat, în aer și în apă.

Scufundări, parașutări, salturi din elicopter şi salturi din ambarcațiuni rapide, trageri speciale cu armamentul individual, proceduri specifice de utilizare a explozivilor reali, marșuri în teren variat, antrenamente de supraviețuire în cadru tactic, toate acestea vizează realizarea omogenizării grupelor de scafandri de luptă de incursiune, pentru a fi în măsură să acționeze ca un tot unitar și să îndeplinească misiuni complexe, oriunde în lume.

”Scafandrii de luptă de incursiune sunt unici în felul lor, se înțeleg din ochi, comunică prin semne, sunt pregătiți să lupte singuri şi să facă față celor mai dificile provocări. Echipamentul special de camuflaj pe care îl poartă are numeroase buzunare, în care îşi găsesc locul grenade de mână, arme şi muniții de tot felul. La fel ca și cameleonii, scafandrii de incursiune stau ascunși în teren, așteaptă şi își analizează adversarul, pentru a acționa rapid şi eficient.”, precizează reprezentanții Biroului de presă al Statului Major al Forțelor Navale.

Periodic, în Forțele Navale Române, au loc selecții de militari, cu calități fizice și psihice deosebite, care doresc să se pregătească pentru a deveni scafandri de luptă de incursiune. Statisticile arată că doar o treime dintre cei care încep programul special de instruire reușesc să-l termine și să se integreze în această categorie de elită de militari din Armata României.

 

 

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement





Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com




Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions