Actualul primar al Constanței, Vergil Chițac, începe ușor, ușor, să impună oamenii în funcțiile cheie din administrația publică locală. Astfel, președintele Patronatului Întreprinderilor Mici și Mijlocii Constanța, Iulian Gropoșilă, a fost numit în funcția de președinte al Consiliului de Administrație al societății Termoficare Constanța SRL. Cu această ocazie, CA-ul noii societăți de termoficare a orașului l-a împuternicit pe Gropoșilă să reprezinte societatea în toate relațiile cu terți. Gropoșilă va ocupa această funcție temporar, pentru o perioadă de patru luni, timp în care, potrivit legii, o firmă va fi desemnată să recruteze membrii Consiliului de Administrație pentru o perioadă de patru ani. Din Consiliul de Administrație provizoriu mai fac parte: Liviu Popa (actualul director RADET și singurul specialist în termoficare din CA), Laurențiu Chirtop, Anca-Monica Moroianu și Bogdan Bădescu. De precizat că, Gropoșilă și Chirtop sunt propunerile PNL, iar Moroianu și Bădescu sunt propunerile USR-PLUS.
Amintim ă aleșii locali din Constanța au aprobat, în 22 ianuarie, înființarea unei noi societăți de termoficare – „Termoficare Constanța SRL“ – în vederea preluării serviciului public de transport, distribuție și furnizare a energiei termice în cadrul sistemului de alimentare centralizată cu energie termică în municipiul Constanța. Noua societate va prelua activitatea de la actualul RADET, actualmente în insolvență, dar care va intra în faliment. Noua societate ar urma să intre în vigoare cel probabil după finalizarea furnizării căldurii în municipiul Constanța. În perioada aceasta, CA provizoriu va trebui să facă diligențele necesare pentru preluarea activității de termoficare în noua societate și să se asigure funcționarea continuă, fără sincope a serviciului public.
Primarul Vergil Chițac a explicat faptul că, în principal, înființarea noii societăți este importantă în perspectiva derulării unor investiții majore în rețeaua de termoficare și care ar trebui derulate cu fonduri europene. Este vorba de o investiție de aproximativ 49 de milioane de euro. Edilul Chițac a spus că autoritățile trebuie să se miște extrem de rapid. El a explicat faptul că unul dintre criteriile de eligibilitate pentru atragerea de fonduri europene este ca societatea de termoficare să nu fie în insolvență. De aceea este nevoie de noua societate – Termoficare Constanța SRL, a explicat Vergil Chițac.
Comentarii pe Facebook
Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta