Conecteaza-te cu noi
palaz

Actual

MApN pregătește 20 de centre mobile de vaccinare. Vezi unde vor acționa

Published

on

Ministerul Apărării Naționale continuă să sprijine efortul național de vaccinare, prin pregătirea unor centre mobile de vaccinare, care vor asigura imunizarea populației care locuiește în mediul rural sau în zone greu accesibile, precum și prin creșterea capacității de vaccinare a populației generale pe fluxurile deschise în centrele asigurate de minister.

Astfel, 20 de centre mobile de vaccinare, coordonate de Direcția medicală a MApN, vor acționa, începând de săptămâna viitoare, în spijinul autorităților locale, în localități izolate sau greu accesibile, care urmează a fi stabilite de Centrul Național de Conducere și Coordonare a Intervenției și Comitetul național de coordonare a activităților privind vaccinarea.

Personalul care va încadra aceste centre mobile (medici, asistenți medicali, registratori medicali) face parte din unități militare și instituții medicale ale MApN din București, Craiova, Brașov, Cluj-Napoca, Pitești, Focșani, Timișoara, Constanța, Galați, Iași și Sibiu.

Centrele mobile de vaccinare vor fi organizate fie în spații puse la dispoziție de autoritățile locale fie, în situațiile în care aceste spații nu vor fi disponibile, în containere medicale care vor fi asigurate de Administrația Națională a Rezervelor de Stat și Probleme Speciale.

Advertisement
usr

Transportul containerelor la locul de amplasare, dotarea acestora cu echipamente și materiale necesare procesului de vaccinare, precum și transportul vaccinurilor pentru fiecare echipă de vaccinare vor fi asigurate de instituția militară.

De asemenea, Ministerul Apărării Naționale va crește, începând cu 16 aprilie, capacitatea de vaccinare și va deschide progresiv fluxuri suplimentare de vaccinare în funcție de evoluția cererilor și de solicitările de sprijin adresate de autoritățile publice locale.

Capacitatea fluxurilor de vaccinare în centrele MApN va crește, în special în cadrul unităților sanitare ale MApN în care există trei fluxuri funcționale, de la 60 de persoane pe zi, la 72 de persoane pe zi, iar în centrele de vaccinare organizate în celelalte unități militare din țară, de la 18 persoane/zi, la 60 de persoane/zi. În paralel cu vaccinarea populației generale, în centrele de vaccinare proprii ale MApN continuă și vaccinarea personalului instituției.

Ministerul Apărării Naționale asigură în prezent locuri în 56 de centre de vaccinare proprii, organizate în spitalele militare și în unități militare din Capitală și din țară, deservite de aproape 1.000 de angajați ai instituției – peste 250 de medici, 500 de asistenți medicali și 200 de registratori.

De asemenea, MApN gestionează în totalitate call-center-urile destinate programării telefonice a populației la vaccinare prin 600 de linii deschise și sprijină acest proces și prin 180 posturi de tip live-chat, iar Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino” este Centrul național de stocare a vaccinului COVID-19.

Advertisement
usr

Forțele Aeriene Române contribuie, la rândul lor, la eforturile de combatere a pandemiei de COVID 19 executând zboruri pentru transportul pacienților infectați cu virusul SARS-Cov-2 și a materialelor sanitare.

Foto: Facebook MApN

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement





Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com




Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions