Ce faci când ai 4 milioane de dolari și nu știi ce să faci cu ei? Îi spargi pentru un moft. Asta vrea să facă și conducerea Primăriei Constanța, care azi, în Consiliul Local, cere votul pentru aprobarea unui proiect de hotărâre privind implementarea la nivelul municipiului Constanța a proiectului „Hollywood Walk of Fame”. Concret, primarul Vergil Chițac vrea să plătească Camerei de Comerț din Hollywood o taxă de licență în valoare 4.250.000 de dolari, pentru un termen inițial de 20 de ani, pentru stelele hollywoodiene. Adică, modelul de stele de pe bulevardul Hollywood și strada Vine din Los Angeles va fi replicat și la Constanța pe faleza de la Cazino.
Așa cum nota Ordinea.ro într-un material anterior, ideea pare de înțeles pentru a atrage turiști, dar să cheltuiești peste 4 milioane de dolari doar pentru a cumpăra o franciză, la care se mai adaugă cheltuielile de execuție, pare o nebunie curată, în condițiile în care Constanța nu are parcări, trotuare și străzi asfaltate.
În aceste condiții, consilierii USR au anunțat că nu vor vota proiectul propus de Chițac. Liderul consilierilor USR, Dumitru Caragheorghe, a declarat pentru Ordinea.ro că sunt trei motive pentru care nu votează un astfel de proiect: 1. nu este o prioritate; 2. Constanța are de recuperat la capitolul cultural-istoric și să pună în valoare propriile valori; 3. cheltuielile sunt exorbitante și se puteau găsi soluții mult mai ieftine.
Aleile celebrităților din Sibiu și Mangalia – soluții mult mai ieftine
În cazul în care proiectul lui Chițac va fi aprobat, Constanța nu va fi singurul oraș din România care va avea o alee a celebrităților. Însă va fi singurul care va da o grămadă de bani pentru o franciză. Unul din orașele care are o alee a celebrităților este Sibiu. Aleea a fost amenajată în Parcul Cetăţii din Sibiu încă din 2013, în timpul mandatului actualului președinte Klaus Iohannis. Față de Constanța, Sibiul nu a plătit niciun leu pentru franciză, pentru că modelul de stea este unul original. Tot o idee originală a fost aplicată și la Mangalia încă din 2000, după ce a fost inaugurat Festivalul Callatis. Numeroși artiști care au fost pe scena festivalului au primit câte o stea, pentru care autoritățile locale nu au plătit nicio taxă de licență, în condițiile în care modelul de stea a fost unul original. În prezent, Aleea Stelelor de Mare de la Mangalia a fost distrusă din cauza unor lucrări de reabilitări.
Sursa foto: turism.sibiu.ro, mangalianews.ro
Comentarii pe Facebook
Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta