Conecteaza-te cu noi
palaz

Actual

Trei bărbați, prinși când furau fier vechi din Portul Constanța

Published

on

În perioada 18-19 septembrie a.c., poliţiștii de la transporturi au acționat pentru eliminarea riscurilor privind sustragerile din vagoanele de mărfuri, precum şi de componente de la mijloacele de material rulant.

Au fost verificate 605 mijloace de material rulant în depouri, revizii, parcuri reci, precum şi în linie curentă şi au fost efectuate controale la 12 magazii de piese de schimb. Totodată, polițiștii au efectuat verificări şi la 106 unităţi care au ca obiect de activitate colectarea de deşeuri de metale feroase şi neferoase, fiind întocmit un dosar penal.

În cadrul aceleiași acţiuni, au fost efectuate 75 de controale la firme de pază, care asigură securitatea în sistemul transporturilor feroviare.

Polițiștii au aplicat 403 sancţiuni contravenţionale la Legea 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor şi protecţia persoanelor, H.G. nr. 203/1994 pentru stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor la normele privind transporturile pe căile ferate române şi alte acte normative, cu o valoare totală de 103.640 de lei.

Advertisement
usr

Poliţiştii de la transporturi, sprijiniți de 35 de angajaţi feroviari, au efectuat verificări în 83 de trenuri de marfă, în staţiile de cale ferată şi în alte 73 în triaje. 12 trenuri de marfă au fost verificate în parcurs (în linie curentă).

Exemple:

1. Polițiștii Serviciului de Poliţie Transporturi Maritime au depistat, în Portul Constanţa, zona Poarta 9, 3 bărbați, toți din județul Constanța, care au sustras, din incinta Portului Constanţa, 200 de kilograme de fier vechi. Bărbații sunt cercetați, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt.

2. Polițiștii Secţiei Regionale de Poliţie Transporturi Galaţi, din cadrul Biroului de Investigare a Fraudelor, în cooperare cu polițiști din cadrul Biroului de Investigații Criminale, s-au sesizat, din oficiu, despre faptul că o femeie, de 42 de ani, din Galaţi, în calitate de gestionar al unui punct de lucru situat în municipiul Galați, având ca obiect de activitate colectarea deșeurilor feroase și neferoase, a desfășurat activități de colectare de baterii auto și acumulatori uzați, produse care fac parte din categoria deșeurilor periculoase, fără a deține autorizație de mediu în acest sens.

Au fost indisponibilizate 97,2 kilograme de baterii auto și acumulatori uzați.

Advertisement
usr

A fost întocmit dosar penal, pentru neluarea sau nerespectarea măsurilor obligatorii în desfăşurarea activităţilor de colectare, tratare, transport, valorificare şi eliminare a deşeurilor periculoase, conform O.U.G. nr. 92/2021, privind regimul deşeurilor.

Foto: Poliția română

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement





Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com




Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions