În cursul zilei de ieri, 6 octombrie, polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Constanța, cu sprijinul celor din cadrul Inspectoratelor de Poliție Județene Tulcea, Călăraşi, Ialomiţa şi Biroului de Poliție al Autostrăzii A2, au desfășurat o acțiune, în sistem integrat, pentru creșterea gradului de siguranță rutieră și pentru verificarea respectării prevederilor Legii 55/2020.
Acțiunea s-a desfășurat sub coordonarea Direcției Rutiere din cadrul I.G.P.R., astfel că, în intervalul orar 14.00-20.00, polițiștii rutieri au intensificat acțiunile pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere grave, în municipiul Constanţa, precum și pe drumurile naţionale din județ.
În urma acțiunilor din teren, au fost aplicate 273 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 80.000 de lei.
Totodată, 24 de permise de conducere au fost reținute, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce, dintre care 17 pentru depășirea limitei legale de viteză și 1 pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.
Pentru conducerea unor autovehicule având defecțiuni tehnice sau pentru neîndeplinirea unor obligații legale, polițiștii rutieri au retras 7 certificate de înmatriculare.
”Polițiștii rutieri vă recomandă să adoptați o manieră prudentă de conducere, fără bruscarea comenzilor vehiculelor și să respectați regimul legal de viteză, întrucât viteza excesivă şi cea neadaptată la condiţiile meteo, de drum sau trafic, reprezintă principalul factor generator al accidentelor rutiere. Totodată, nu vă angajaţi în efectuarea de depăşiri neregulamentare!”, au precizat reprezentanții Biroului de presă al IPJ Constanța.
Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!