Conecteaza-te cu noi

Actual

Teatrul de Stat Constanța, în turneu

Published

on

Teatrul de Stat Constanța a  participat, la sfârșitul lunii septembrie, la Reuniunea Teatrelor Naționale Românești, de la Chișinău, organizată de Teatrul Național „Mihai Eminescu”. În data de 28 septembrie, Teatrul de Stat Constanța a susținut, la Sala Studio, o reprezentație a spectacolului „Jocuri în curtea din spate” de Edna Mazya, regia Diana Mititelu, și, în Sala Mare, o reprezentație a spectacolului „Maria Tănase. O poveste” de Carmen Lidia Vidu.

Ambele spectacole au fost aplaudate îndelung, de un public numeros, iar artiștii – Mirela Pană, Elena Gatcin, Ecaterina Lupu, Andrei Bibire, Cătălin Bucur, Ștefan Mihai, Theodor Șoptelea s-au bucurat de o primire călduroasă. Practic, Teatrul din Constanța a încheiat, cu cele două spectacole ale sale, prestigioasa reuniune de la Chișinău, care a marcat în acest an și sărbătorirea a 100 de ani de la înființarea instituției gazdă, Teatrul Național „Mihai Eminescu”. Trebuie menționat, de asemenea, faptul că ediția din acest an a fost dedicată memoriei marelui actor Ion Caramitru (1942 – 2021).

Din păcate, din cauza îmbolnăvirii unui actor, din turneul de la Chișinău a lipsit spectacolul „Doi tineri din Verona” de William Shakespeare, regia Alexandru Mâzgăreanu, spectacol ce fusese de asemenea invitat și programat în cadrul Reuniunii.

De la Chișinău, echipa artistică și echipa tehnică ale spectacolului „Jocuri în curtea din spate” s-au oprit la Brăila, la Teatrul „Maria Filotti”, unde, în data de 1 octombrie, a avut loc o reprezentație în cadrul Festivalului Internațional de Arte Performative – DIALOG. La această reprezentație, rolul feminin a fost interpretat de Cristiana Luca. Publicul brăilean a primit spectacolul cu emoţie şi entuziasm.

După numai câteva zile, Teatrul de Stat Constanța se pregătește din nou de drum, spectacolul „Jocuri în curtea din spate” fiind invitat la Festivalul Internațional de Teatru pentru Publicul Tânăr de la Iași (FITPT), ediţia a XIV-a (focus Artă și Tehnologie), unde va avea două reprezentații, în data de 9 octombrie.

Următoarea destinaţie a Teatrului de Stat Constanţa este Sfântu Gheorghe. În data de 11 octombrie, spectacolul „8 TAȚI” este programat la Teatrul „Andrei Mureșanu” în cadrul Festivalului-concurs DbutanT. „8 TAŢI” de Tina Müller, traducerea Ciprian Marinescu, regia artistică Irisz Kovacs, scenografia Theodor Niculae, face parte din programul repertorial „Debut la TSC” şi este un spectacol realizat în coproducţie cu Universitatea Babeş Bolyai din Cluj Napoca, reprezentând examenul de licenţă al regizoarei Irisz Kovacs. În distribuţie: Ecaterina Lupu, Cristiana Luca, Florin Aioane, Andrei Bibire, Theodor Șoptelea. Irisz Kovacs, este printre cei cinci finaliști ai secţiunii Debut în regie a Festivalului-concurs DbutanT 2021.

Foto: Imagine de la Teatrul Național ”Mihai Eminescu” din Chișinău

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement





Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com




Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions