Conecteaza-te cu noi

Administratie

Elevii Liceului “Lazăr Edeleanu” din Năvodari au învățat despre consecințele negative ale plasticului din apă

Published

on

În perioada 24 – 29 octombrie a avut loc a treia mobilitate din cadrul proiectului “Act for a Sustainable Life” (Learning Teaching Training) organizată de Liceul Canik Türk Telekom MTAL, Samsun, Turcia. Echipele țărilor partenere Romania și Polonia au fost compuse din 2 profesori, respectiv 4 elevi din fiecare ţară, care, alături de ţara gazdă, au participat la activitățile propuse de profesorii și elevii liceului din Samsun. Țara noastră a fost reprezentată de elevii Liceului Tehnologic “Lazar Edeleanu” din Năvodari – Bianca Roşu, Antonio Ursei, Robert Bălţatu şi Mădălina Fiofil, însoțiți de profesoarele Alina Bulgariu (coordonator proiect) şi director Roxana Filip.

Scopul proiectului este sensibilizarea tinerilor cu privire la problemele de mediu şi climatice ce vor putea găsi soluții pentru planeta noastră unică.

„În prima zi, la ceremonia  de deschidere a proiectului au fost invitați primarul şi consilierii orașului, o formație de dansuri tradiționale, iar țările partenere au prezentat școlile lor. A avut loc inaugurarea camerei în care a fost instalată sera verticală, oferindu-se de asemenea detalii despre construcția și utilizarea ei, apoi țara gazdă ne-a invitat să facem un tur al liceului. O altă activitate a acestei prime zile, a fost vizitarea staţiei meteorologice din Samsun.

În cea de-a doua zi, elevii celor trei țări au făcut un film scurt pe malul Mării Negre, scenariul reprezentând consecințele negative ale plasticului din apă, trăgându-se astfel un semnal de alarmă despre poluarea excesivă a mării.

Apoi am văzut implementat programul Forest School, unde preșcolarii fac activități diverse în natură, educația în natură fiind una din prioritățile școlilor din Turcia, apoi profesorii şi elevii fiecărei ţări au confecţionat zmeie unde au scris numele țărilor înălțându-le cu mândrie.

A treia zi a fost dedicată vizitei Marelui Canion și colectării deșeurilor.

A patra zi a debutat cu vizitarea muzeului orașului Samsun, a continuat cu un atelier de olărit unde elevii, sub îndrumarea unui artist ceramist, au învățat să folosească roata de olărit si au experimentat  conectarea cu lutul. Ne-am întors la liceu pentru a face poșete din tricouri vechi, uzate și pentru ceremonia de înmânare a certificatelor.

Ultima zi am petrecut-o în frumosul oraș Amasya ale cărui străzi și clădiri ne-au făcut să călătorim în timp. Mobilitatea s-a încheiat cu  o seară turcească fascinați de muzica populară și tradițiile oferite de gazdele noastre.“, a declarat coordonatorul proiectului, prof. Alina Bulgariu.

 

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Advertisement





Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com




Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions