Conecteaza-te cu noi

Actual

Polițiștii din Constanța, experiment cu materiale pirotehnice

Published

on

articole pirotehnice

Copiii își doresc să se joace, mai ales în perioada sărbătorilor de iarnă și îndeosebi cu diverse artificii, petarde sau alte articole pirotehnice. Însă această joacă poate fi periculoasă. De aceea, polițiștii constănțeni atrag atenția asupra riscurilor la care se expun cei mici atunci când sunt lăsați să utilizeze materiale pirotehnice.

Consecințele utilizării necorespunzătoare a articolelor pirotehnice sunt dintre cele mai grave – arsuri, desfigurare, afectarea auzului sau a văzului, iar uneori se poate ajunge chiar și la amputarea degetelor.

Direcția Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase din Poliția Română coordonează, în această perioadă, un plan de acțiune la nivel național denumit „Foc de artificii”. Printre obiectivele acestor acțiuni se numără prevenirea producerii unor evenimente negative, cu consecințe asupra integrității corporale a persoanelor, ca urmare a utilizării necorespunzătoare a articolelor pirotehnice.

Polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Constanța au realizat un experiment pentru evidențierea consecințelor folosirii necorespunzătoare a petardelor și a riscurilor la care se supun cei care le detonează în timp ce le țin în mână, în recipiente închise sau care le aruncă, „în glumă”, către alte persoane.

Petardele folosite de polițiști sunt din categoria P1, cu un conținut de 4 grame de pulbere, acestea fiind permise comercializării către publicul larg.

În cadrul experimentului se pot observa cu ușurință efectele distructive ale deflagrației asupra unor materiale, modul în care undele de șoc se propagă în toate direcțiile, precum și intensitatea exploziei.

Polițiștii constănțeni vă urează sărbători în siguranță!

Foto: Ilustrativ

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement





Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com




Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions