Conecteaza-te cu noi
OVIDIUS

Politica

Senatorul Remus Negoi acuză MAE că refuză să spună cât plătește pentru sediile și chiriile aferente reprezentanțelor Institutului Cultural Român

Published

on

Senatorul de Constanța al USR, Remus Negoi, acuză Ministerul Afacerilor Externe că refuză să răspundă de 60 de zile la interpelarea USR privind sediile și chiriile aferente reprezentanțelor și filialelor Institutului Cultural Român (ICR).

„Împreună cu colega mea, deputata USR Cosette Chichirău, am depus vineri, 6 ianuarie 2023, o solicitare în baza Legii 544 adresată ministrului Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, și directorului Institutului Cultural Român (ICR), Liviu Jicman, prin care cerem, a doua oară, informații despre sediile și chiriile aferente reprezentanțelor și filialelor ICR. Cea de-a doua solicitare vine în condițiile în care au trecut aproape 60 de zile de la interpelarea pe care tot noi am transmis-o către Ministerul Afacerilor Externe, prin care ceream aceste informații. Răspunsul ar fi trebuit să vină în maximum 30 de zile. Totul, în contextul scandalului iscat în jurul șefei ICR Londra, Catinca Maria Nistor, pentru apartamentul căreia statul român plătește 6.500 de lire sterline chirie lunară.

MAE plătește de la bugetul de stat chiriile sediilor și spațiilor de locuit pentru reprezentanțele și filialele ICR și pentru personalul aferent acestora, iar datele solicitate de noi sunt informații cu caracter public, pe care MAE trebuia să ni le ofere într-un timp scurt. Conform informațiilor făcute publice de jurnaliștii de la Libertatea, statul român va achita în continuare chiria lunară de 6.500 de lire, pentru că MAE nu poate rezilia contractul.“, spune Negoi.

Cosette Chichirău: „Este firesc să ne asigurăm de buna administrare a banului public. Lipsa răspunsului MAE este îngrijorătoare: oare ce risipă mai ascund? Se folosesc de timp pentru a face curățenie în propria curte, astfel încât cetățenii să nu afle cum sunt cheltuiți banii din taxele lor? Vom insista până aflăm”

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Advertisement





Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com




Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions