Conecteaza-te cu noi
OVIDIUS

Politica

Jumătate din Pădurea Comorova se vrea dispărută? Vezi ce acuză senatorul Remus Negoi

Published

on

padurea comorova

Senatorul de Constanța al Remus Negoi readuce în atenția opiniei publice situației Pădurii Comorova de la Neptun și a faptului că sunt interese ca aceasta să dispară. Parlamentarul spune că jumătate din Pădurea Comorova se vrea dispărută prin omiterea introducerii în Regulamentul Local al Spațiilor Verzi din Mangalia.

„La Mangalia sunt incluse în registrul spațiilor verzi doar porțiunile neinteresante pentru rechinii imobiliari, restul terenurilor nu au încă intabulare şi cadastrare. Mai mult, Pădurea regală Comorova din stațiunea Neptun, se dorește a fi dispărută! O mare ilegalitate ascunsă de autorități în spatele unui document care acoperă doar o mică parte din spaţiile verzi existente. Am participat ieri la dezbaterea publică organizată de Primăria Mangalia, pe marginea aprobării proiectului de hotărâre privind registrul spațiilor verzi din Mangalia şi stațiuni. Din partea primăriei au participat doar 3 angajați ai Serviciului de urbanism, care la întrebările esențiale răspundeau cu „nu știm, nu vă putem răspunde, ne vom interesa, etc.”. Nu mai spun că nici primarul, dar nici viceprimarul sau vreun consilier local al puterii PNL nu au participat la dezbatere. Bine, primarul am înțeles că nu participă NICIODATĂ la nicio ședință de Consiliu Local, darămite la o dezbatere publică. Doar nu se coboară el atât de jos…

Documentația pusă la dispoziția cetăţenilor de către administrația locală în privința registrului nu include decât un mic procent al spaţiilor verzi reale, iar domeniul privat din Pădurea Comorova nu va intra în acest registru. Asta pentru că, așa cum au recunoscut angajații primăriei prezenți la dezbatere, nu există un cadastru pe această porțiune. Hectarele de pădure din proprietatea privată a Mangaliei vor putea fi parcelate, vândute şi exploatate de dezvoltatorii imobiliari.

De fapt, asta e intenția Primăriei Mangalia – să dea liber la construcții în porțiunea din pădurea Comorova care nu va apărea în Registrul Spațiilor Verzi. Dar nu va rămâne așa!“, spune senatorul Remus Negoi.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Advertisement





Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com




Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions