Conecteaza-te cu noi
palaz

Societate

Accesul elevilor la cultură, neinteresant pentru școlile constănțene. Două proiecte bune și unul cu greșeli elementare

Published

on

scoala pnrr

Doar trei unități școlare din județul Constanța s-au arătat interesate de fondurile PNRR pentru creșterea accesului elevilor la cultură, după cum rezultă din situațiile Administrației Fondului Cultural Național (AFCN) consultate de Ordinea.Ro. Un proiect a fost respins din start, deoarece nu îndeplinea condiții elementare de eligibilitate. Celelalte două s-au clasat pe locurile 20 și 60 în competiția de proiecte.

În luna noiembrie a anului trecut, Administrația Fondului Cultural Național  (AFCN) a lansat apelul de finanțare ”Creșterea accesului la cultură în zonele defavorizate din punct de vedere cultural”.

Este vorba despre promovarea culturii în instituțiile de învățământ – începând de la creșe până la licee – din localitățile cu mai puțin de 50.000 de locuitori.

Lansat prin PNRR, programul-pilot are o alocare bugetară în valoare de 4 milioane de euro. Acest program prevede sprijin financiar pentru minimum 30 de proiecte. Într-o lună de zile, 208 instituții din întreaga țară s-au înscris la concurs, iar 181 dintre proiectele depuse au fost admise spre evaluare.

Advertisement
usr

Multe unități de învățământ au făcut ulterior contestații, iar în data de 12 ianuarie a.c., AFCN a publicat rezultatele după soluționarea contestațiilor.

Printre școlile care vor beneficia de bani pentru promovarea culturii se numără Liceul Teoretic Emil Racoviță din Techirghiol. Acesta s-a clasat pe poziția 20, cu  89,68 puncte, pentru proiectul ”Arta în educație”.

De asemenea, Școala gimnazială nr. 1 Topalu s-a clasat pe poziția 60, cu 79,33 puncte.

Din județul Constanța a mai fost înscris doar Liceul Tehnologic Ion Bănescu din Mangalia, însă proiectul acestuia a fost respins din cauza lipsei cv-urilor celor din echipa de implementare.

Este foarte trist să constatăm că școlile din toate celelalte localități ale județului, cu excepția municipiului Constanța, singurul care are peste 50.000 de locuitori, nu au fost în stare să depună vreun proiect în beneficiul elevilor. Sau poate că aceste localități nu se consideră defavorizate din punct de vedere cultural…

Advertisement
usr

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement





Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com




Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions