Conecteaza-te cu noi
palaz

Exclusiv

După oaia lui Dobre, hop și stârcul cenușiu al lui Bola. Un nou brand turistic propus de liberali

Published

on

Șeful tinerilor liberali constănțeni, Bogdan Bola, a lansat, ieri, un proiect dedicat dezvoltării și promovării turismului pe linia Dunării. DanuBio este un ”concept-umbrelă”, un ”brand-umbrelă”, despre care autorul proiectului spune că ”vine în ajutorul localităţilor dunărene pentru ca acestea să se regăsească, să redevenim o comunitate…”. ”Am ales să folosim imaginea stârcului cenusiu, pasăre specifică acestei zone a Dunării, ca şi parte integrantă a viitorului logo”, a scris tânărul liberal, erijat, ca și promotorul oii înaintea sa, în creator de branduri turistice.

Bogdan Bola a publicat proiectul pe site-ul său personal, www.bogdanbola.ro, după ce, anterior, l-a depus la Consiliul Județean Constanța, sub numărul de intrare 17.600/28.06.2017. Politicianul cere, de fapt, implicarea Consiliului Județean, în primul rând prin înființarea unui grup de lucru care să analizeze oportunitatea și să găsească soluții financiare pentru propunerile de dezvoltare a turismului și infrastructurii în zona localităților dunărene Hârșova, Ghindărești, Topalu, Seimeni, Cernavodă, Rasova, Aliman, Oltina și Ostrov. Ba chiar și în extensie, la Saraiu, Horia, Siliștea și Ion Corvin, pe considerentul că și aceste localități s-ar afla în imediata apropiere a zonei DanuBio sau pe drumurile de acces. Însă Siliștea, ca să disecăm un singur exemplu, se află pe drumul de acces spre Medgidia, localitate care nu a fost inclusă în proiectul liberal. Inevitabil, proiectul este construit din clișee, deja specifice unei astfel de întreprinderi: să punem în valoare monumentele arheologice și arhitecturale,  reînvierea unor tradiții aproape uitate, să oferim natură și tradiții, poveşti frumoase şi adevărate cu destine şi eroi locali, să salvăm de la un declin aproape total aceste localități, să organizăm evenimente sportive care ar pune județul nostru pe harta evenimentelor sportive europene și mondiale etc, etc.

Sub brandul cu stârc cenușiu al lui Bola, ar trebui să se investească bani buni în reabilitarea drumurilor, înființarea unor campinguri la Rasova și Seimeni, trasarea unei piste de bicicliști, pentru început cu griblură (sic!), între Topalu și Ghindărești, amenajarea de gospodării-muzeu la Ghindărești, Rasova sau Ostrov, înființarea unui muzeu al satului dunărean european la Topalu, înființarea unor porturi turistice la Cernavodă (pentru ambarcațiuni mari) și la Oltina, Rasova și Topalu (pentru ambarcațiuni mai mici). Desigur, nu puteau lipsi nici festivalurile, competițiile sportive, ONG-urile care să intre în parteneriat cu CJC, o televiziune dedicată (culmea, chiar există una la Cernavodă, care de curând și-a schimbat numele în Dunărea TV), o aplicație pe telefon care să-ți dea de știre despre existența festivalurilor, monumentelor și punctelor de atracție din localitățile pe care Bola vrea să le salveze de la un declin aproape total.

Cum nu-i nimic nou sub soare, nici proiectul lui Bola nu este nou. În 2014, fostul primar din Cernavodă, Gheorghe Hânsă, a adoptat o strategie de dezvoltare turistică pe linia Dunării, cu obiective punctuale, mult mai decente și mai realizabile. La vremea lui, Hânsă a depus și trei proiecte de finanțare, unele în parteneriat cu administrația din Shabla, Bulgaria, pentru înființarea unui muzeu al Gânditorului, numit generic de la Hamangia, deși acest artefact unic în lume a fost descoperit pe Dealul Sofia din Cernavodă, pentru înființarea unui atelier eneolitic și a unei rute a vinului, pe coasta Dunării, până la vecinii bulgari. După cum se știe, Gheorghe Hânsă a fost scos din viața publică, după ce a fost judecat pentru o delapidare nedemonstrată, fiind condamnat, la final de proces, cu schimbarea încadrării direct prin sentință, pentru un abuz în serviciu față de care nu i s-a mai dat posibilitatea să formuleze apărări sau căi de atac. De proiectele sale nu s-a mai auzit nimic. Dar bine că auzim acum de brandul cu stârc cenușiu al lui Bogdan Bola.

Advertisement
usr

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Adrian Cârlescu este fondator și redactor-șef al publicației Ordinea.Ro. Activează în presa locală constănţeană din anul 1998. A fost reporter şi editor de ştiri la MTC TV, redactor-şef la Replica de Constanţa, redactor în departamentul de investigații la Ziua de Constanţa, co-fondator la Dezvăluiri.Ro, redactor de investigații la Constanța.ro. Este absolvent al Facultăţii de Filosofie a Universităţii din Bucureşti (1998), finalizată cu o teză de licenţă coordonată de profesorul Gabriel Liiceanu, şi a unui master de filosofia culturii (2000). Este autor al volumului „Columbia – spectacolul morţii. Regimul de detenţie în Colonia Cernavodă a Canalului Vechi”, Editura Ex Ponto, Constanța, 2014, și coautor coordonator al volumului ”O istorie a orașului Cernavodă”, Editura Star Tipp, Slobozia, 2015.

Advertisement





Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com




Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions