Conecteaza-te cu noi
OVIDIUS

Administratie

Constanța. Poliția Locală a primit superputeri. Va putea confisca banii rezultați din activitatea agenților economici

Published

on

După câteva dezbateri publice încinse, consilierii locali au votat, astăzi, cu unanimitate de voturi, un proiect de hotărâre nr. 184/2023 privind aprobarea modificării și completării HCL nr. 427/2017 pentru aprobarea Regulamentului privind organizarea și desfășurarea activităților comerciale și a serviciilor de piață în municipiul Constanța. Înaintea supunerii la vot a proiectului în ansamblu, aleșii au votat și numeroase amendamente propuse de consilierii PNL și PSD, legate de activitățile comerciale și care au rezultat din dezbaterile cu cetățenii și agenții economici. Reprezentanții comercianților au declarat pentru Ordinea.ro că toate cererile lor au fost aprobate, mai puțin solicitarea de a nu da posibilitatea Poliției Locale de a confisca sumele de bani rezultate din activitatea comercială, dacă aceasta a fost continuată după ce s-a dispus suspendarea activității ca urmare a două abateri contravenționale. Practic, Poliția Locală a primit superputeri împotriva celor care desfășoară activități comerciale. În spiritul propunerii, la două abateri contravenționale, activitatea economică poate fi suspendată. Iar banii din casa de marcat pot fi confiscați de agenții de la Poliția Locală, atunci când constată continuarea activității.

„Cea mai importantă problemă ridicată în dezbaterile de la Primărie a fost cea legată de solicitarea Poliției Locale de a putea confisca banii rezultați din activitatea economică în momentul în care  se emite o decizie de suspendare a activității economice de către primar și agentul economic continuă să își desfășoare activitatea. Noi am solicitat să fie respinsă această propunere a Poliției Locale, insistând pe faptul că un agent al Poliției Locale nu poate să deschidă casa de marcat și să confiște sumele rezultate din vânzare în ziua în care activitatea agentului economic era suspendată, solicitând ca aplicarea acestei dispoziții să se facă strict de organele de control fiscal-economice și pe baza unui proces verbal.“ a spus în urmă cu ceva timp avocatul Mirela Doicescu, reprezentatul mai multor agenți comerciali din Constanța.

Conducerea Primăriei a spus că prevederea potrivit căreia poliția locală poate confisca banii de la agenții economici nu poate fi eliminată deoarece este prevăzută și în lege, în special în Ordonanța nr. 2 din 12 iulie 2001 (*actualizată*)

privind regimul juridic al contravențiilor.

O altă problemă ridicată de agenții economici a fost faptul că ​amendamentele supuse la vot azi nu au fost puse în transparență decizională și s-au făcut publice abia în timpul ședinței.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Advertisement





Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com




Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions