Conecteaza-te cu noi
palaz

Actual

Braconaj piscicol în Delta Dunării. Vezi ce au descoperit polițiștii de frontieră

Published

on

braconaj

Poliţiştii de frontieră, independent sau în cooperare cu lucrători din cadrul Administraţiei Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării au desfășurat în perioada 1- 6 mai acțiuni pe linia prevenirii și combaterii braconajului piscicol în Delta Dunării, descoperind astfel 278 kilograme de pește, de diferite specii. Peștele a fost pescuit ilegal, iar polițiștii de frontieră au eliberat 29 de exemplare vii de sturion, iar apoi au întocmit 12 dosare penale.

Cazuri semnificative:

În data de  6 mai, o echipă formată din polițiști de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Tulcea, aflată în zona Periteașca, a observat o ambarcațiune cu două persoane care desfășurau activități de pescuit comercial.

Procedând la interceptarea ambarcațiunii respective, în momentul în care polițiștii s-au apropiat, cele două persoane au aruncat plasele într-o autoutilitară aflată la malul Mării Negre si au părăsit zona, fără a opri la semnalele polițiștilor.

Advertisement
usr

În urma verificărilor au fost identificate persoanele în cauza și au fost descoperite plase cu o captură de peste proaspăt din specia scrumbie și 10 exemplare de pește din specia păstrugă.

Ulterior, pe traseul de deplasare a autoutilitarei mai sus menționate au fost descoperite încă opt exemplare, pește în stare vie din specia păstrugă, abandonate în doi saci de rafie.

Peștele a fost redat mediului natural, iar autoutilitara folosită, o ambarcațiune cu motorul aferent și patru plase de pescuit comercial au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

În data de 5 mai, polițiștii de frontieră din cadrul Grupului de Nave Sulina au efectuat mai multe acțiuni de prevenire și combatere a braconajului piscicol în zona  de competență, Golful Musura, respectiv pe mare, în zona cuprinsă între localitățile Sulina și Sf. Gheorghe.

În urma misiunilor, au fost identificate mai multe unelte de pescuit de tip plase monofilament cu captură de pește din speciile sturion si crap, acest tip de plase fiind interzise atât în ceea ce privește deținerea, cât și în ceea ce privește folosirea la pescuit.

Advertisement
usr

În urma activităților desfășurate de către polițiștii de frontieră au fost confiscate plase de tip monofilament în lungime totală de 1070 m, cantitatea de 39 Kg pește specia crap si cinci exemplare de sturion specia pastrugă cu dimensiuni cuprinse între 70-90 cm, exemplare care au fost redate mediului natural.

”În perioada de referință, au fost ridicate in vederea continuării cercetărilor următoarele bunuri: 480 metri plase monofilament, 1811 metri plase pescuit comercial în valoare de 10.650 lei, 280 metri setcă în valoare de 1400 lei, 7 vintire în valoare de 1500 lei, trei ambarcațiuni in valoare de  14.500 lei, trei motoare barcă în valoare de  29.000 lei, două autovehicule în valoare de   52.000 lei, un rezervor benzină în valoare de  300 lei;

Polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii unor infracțiuni la regimul braconajului piscicol, sub coordonarea Parchetului de pe Lângă Judecătoria Tulcea.”, a precizat Andrei Ene, purtător de cuvânt al Gărzii de Coastă.

braconaj

Advertisement
usr

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement





Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com




Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions