Conecteaza-te cu noi
palaz

Actual

Peste 12.500 de persoane au ascultat primele trei spectacole de teatru radiofonic din proiectul „Legendele Dobrogei”

Published

on

Legendele Dobrogei afis

Conform datelor privind audiența medie zilnică, primele trei spectacole de teatru radiofonic difuzate la Radio Constanța (100.1 FM) în luna aprilie 2023 în cadrul proiectului „Legendele Dobrogei” au fost ascultate de peste 10.500 de persoane.

Spectacolele „Visul sultanului la Babadag” (trei difuzări – o premieră și două reluări), „Fântâna de Leac din Munții Măcinului” (trei difuzări – o premieră și două reluări) și „Legenda comunei Ciocârlia” (o difuzare în premieră – reluările au fost difuzate în luna mai) au fost ascultate de o medie de peste 1.500 de persoane / difuzare, publicul ascultător având următorul profil social – demografic:

– 78% public urban și 22% public rural,

– 49% femei și 51% bărbați,

Advertisement
usr

– 63% public cu vârsta 30 – 59 de ani și 37% cu vârsta de peste 60 de ani,

– 57% public cu educație medie și superioară și 43% cu educație elementară,

– 55% public cu statut social înalt și mediu și 45% cu statut social scăzut.

Accesările social – media (website, pagina de facebook, youtube, podcast) și difuzările de pe postul Play Radio (91.6 FM) contribuie la creșterea cifrelor audienței la un total de peste 12.500 de ascultători.

„Legendele Dobrogei” este un proiect cultural în valoare de 940.000 lei (194.822,25 euro) finanțat din Granturile SEE 2014 – 2021 în cadrul Programului RO-CULTURA și organizat de Asociația Cultural – Artistică „Vulturii Carpaților” în parteneriat cu Asociația Concordia Oslo din Norvegia. Desfășurat pe perioada a 12 luni (1 ianuarie – 31 decembrie 2023), proiectul presupune crearea și difuzarea a 20 de spectacole de teatru radiofonic cu tematică interetnică în care se vor face referiri directe la tradițiile și obiceiurile celor mai importante etnii care conviețuiesc alături de români pe teritoriul Dobrogei. Având ca sursă de inspirație materialul documentar extrem de generos al trilogiei „Poveștile Mării Negre – Black Sea Tales” aparținând doctorului în Istorie și publicistului constănțean Cristian Cealera, cele 900 de minute de teatru radiofonic vor aduce în atenția publicului întâmplări, mituri și legende dobrogene și vor evidenția modelul de conviețuire interetnică din Dobrogea – exemplu de diversitate și toleranță, standard în ceea ce privește armonia dintre diversele etnii conlocuitoare din ținutul dintre Dunăre și Marea Neagră.

Advertisement
usr

Echipa de management: Georgiana Rusu, Dan Motanu, Sebi Pătrunjei, Luiza Martinescu, Carmen Dimitriu, Daniela Neață, Cezar Constantin Zavate (reprezentantul partenerului din Norvegia).

Echipa de producție artistică:

– autor documentare: Cristian Cealera

– scenariști: Bianca Trifan, Cristiana Keresztes, Radu Dinulescu, Cristian Mitescu, Daniel Chirilă

– regizori: Dana Trifan Enache, Radu Dinulescu, Cristian Mitescu, Daniel Chirilă, Iulian Enache

Advertisement
usr

– autori ilustrație muzicală și editori sunet: Adrian Stavian, Adrian Mihai

– actori: Dana Trifan Enache, Laura Iordan, Luiza Martinescu, Georgiana Rusu, Denisa Iova, Iulian Enache, Dan Cojocaru, Marian Adochiței, Andrei Bibire, Theodor Șoptelea, Roberto Savu, Tache Florescu, Anais Agi-Ali, Otilia Nicoară, Cătălin Bucur, Radu Dinulescu.

Premiera primului spectacol din seria celor 20 a avut loc pe 2 aprilie, începând cu acea dată fiind difuzată câte o premieră la fiecare două săptămâni. Următorul spectacol, „Comoara din Insula fără Nume – Lacul Tașaul”, va fi difuzat în premieră duminică, 14 mai 2023. Ultimul spectacol al proiectului, „Pădurea Mireselor din Canarale”, va fi difuzat în premieră pe 24 decembrie 2023.

Informații diverse privind proiectul și programul de difuzare a spectacolelor sunt prezentate pe website-ul www.legendeledobrogei.ro și pe pagina de facebook „Legendele Dobrogei”.

Detalii proiect „Legendele Dobrogei”

Advertisement
usr
  • Apel de proiecte: Consolidarea antreprenoriatului cultural și dezvoltarea audienței și a publicului
  • Promotor de proiect: Asociația Cultural – Artistică „Vulturii Carpaților”
  • Partener de proiect: Asociația Concordia Oslo (Norvegia)
  • Valoarea totală a proiectului: 964.000 lei (195.978,77 euro)
  • Valoarea finanțării nerambursabile (85% Grant SEE și 15% bugetul național): 964.000 lei (195.978,77 euro)
  • Durată: 12 luni (1 ianuarie – 31 decembrie 2023)
  • Locație de implementare: Constanța (România)
  • Website: http://legendeledobrogei.ro/
  • Facebook: Legendele Dobrogei

Granturile SEE reprezintă contribuția Islandei, Principatului Liechtenstein și Regatului Norvegiei la reducerea disparităților economice și sociale în Spațiul Economic European și la consolidarea relațiilor bilaterale cu cele 15 state beneficiare din estul și sudul Europei și statele baltice. Aceste mecanisme de finanțare sunt stabilite în baza Acordului privind Spațiul Economic European, ce reunește statele membre UE și Islanda, Liechtenstein și Norvegia ca parteneri egali pe piața internă. În total, cele trei state au contribuit cu €3,3 miliarde între 1994 și 2014 și €1,55 miliarde pentru perioada de finanțare 2014-2021. Mai multe detalii sunt disponibile pe: www.eeagrants.org și www.eeagrants.ro.

Programul RO-CULTURA este implementat de Ministerul Culturii prin Unitatea de Management a Proiectului și are ca obiectiv general consolidarea dezvoltării economice și sociale prin cooperare culturală, antreprenoriat cultural și managementul patrimoniului cultural. Bugetul Programului este de aproximativ 34 milioane de euro. Mai multe detalii sunt disponibile pe www.ro-cultura.ro.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Advertisement





Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com




Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions