Coordonatorul PRO România Constanța, consilierul județean Răzvan Filipescu, și europarlamentarul Corina Crețu, fost comisar european responsabil de Politica Regională și Fondurile de Coeziune, au susținut, astăzi, o conferință de presă în care au abordat probleme de interes local, dar și aspecte care vizează fondurile europene. Conferința vine la o zi după ce fostul comisar european a început o vizită în județul Constanța.
„Mi-am asumat rolul de a face o altfel de politică față de celelalte partide din județul Constanța și de aceea îi mulțumesc Corinei Crețu de a da curs invitației unui proiect de a realiza primul tur al județului Constanța cu un fost comisar european. Am început vizita într-un punct nevralgic – Portul Constanța, care de peste un an este supus unei presiuni din punct de vedere al logisticii, cauzate de surplusul de mărfuri din Ucraina…Este de salutate intenția de a face două parcări în Port, dar este mult prea puțin, trebuie să facem mult mai mult. Eu unul personal, cu o experiență și pe partea de operare, cred că soluția o reprezintă extinderea capacităților portuare prin realizarea de noi dane și este un foarte bun motiv pentru ca Guvernul României să ceară bani Comisiei Europene pentru dezvoltarea infrastructurii portuare. Prin 2019 2020, eu am vorbit și de ruta spre sudul litoralului, care a fost preluat ulterior de mai mulți colegi din politica românească, dar care nu s-a materializat de niciun fel. Era important să avem noi rute pentru a fluidiza traficul de mărfuri și de a elimina ambuteiajele kilometrice pe care le vedem pe autostradă.“, a spus Răzvan Filipescu.
La rândul ei, Corin Crețu a spus că Dobrogea este o zonă superbă și are nevoie de o promovare mai mare ca niciodată.
„Având în vedere că se află la granița unui război, vă dați seama foarte mulți pot fi descurajați de a veni aici. Din acest punct de vedere, cred că partidele politice trebuie să lase orgoliile la o parte și să facă o strategie integrată, ce fac cu fondurile europene pentru următorii 7 – 10 ani, având în vedere că este nevoie de drumuri, de un turism nu numai estival, ci și un turism ecumenic, culinar sau balnear. Sunt atâtea lucruri pe care le aveți aici în Dobrogea, unice în lume, și ar trebui ca autoritățile să rupă ușile în toată Europa pentru a promova Dobrogea.“, a spus Corin Crețu.