Conecteaza-te cu noi

Actual

Gheorghe Dincă, criminalul din Caracal, condamnat definitiv la 30 de ani de închisoare

Published

on

Astăzi, 30 mai, Curtea de Apel Craiova l-a condamnat definitiv pe Gheorghe Dincă la 30 de ani de închisoare pentru uciderea Alexandrei Măceşanu şi Luizei Melencu.

Magistraţii au menţinut pedeapsa stabilită de Tribunalul Olt, în luna septembrie a anului trecut, care este maximul pedepsei prevăzut de lege, în cazul persoanelor peste 65 de ani.

În schimb, în cazul complicelui lui Dincă, Ştefan Risipiţean, pedeapsa a fost majorată de la şapte la 12 ani pentru viol.

Precizăm că Dincă este închis din anul 2019, la Penitenciarul Craiova. El a mărturisit că a comis cele două crime, povestind și ce a făcut cu trupurile neînsuflețite ale Alexandrei Măceșanu și Luizei Melencu. Declarațiile au fost scrise în fața anchetatorilor, însă bărbatul le-a povestit și unui coleg de celulă.

Ulterior, „monstrul din Caracal” a precizat că tinerele au dispărut. El a mai spus că a fost torturat pentru a lua asupra lui vina și că, de fapt, aceste crime nu există, cele două tinere fiind încă în viață.

Cum a comis cele două crime

Reamintim că, potrivit procurorilor DIICOT, pe data de 14 aprilie 2019, în jurul orei 11.30, Dincă a luat la ocazie o tânără de 18 ani, pe Luiza Melencu.

”Ulterior  inculpatul  a transportat victima cu autoturismul, la locuința sa din municipiul Caracal, judeţul Olt, prin răpire, contrar voinței victimei, care s-a opus și a strigat după ajutor, aceasta fiind în imposibilitate să coboare din autoturism întrucât fusese legată de banchetă, iar portierele și geamurile nu puteau fi deschise din interior ca urmare a modificărilor aduse de inculpat.”, au susţinut anchetatorii.

Mai departe, inculpatul ar fi sechestrat victima şi ar fi întreținut în mod repetat, mai multe raporturi sexuale cu acesta. Pe 17 aprilie, victima a fost ucisă.

Anchetatorii au stabilit că inculpatul a procedat în acelaşi fel în cazul unei alte tinere. Este vorba de Alexandra Măceșanu, de 15 ani, din Dobrosloveni, județul Olt.

„La data de 24.07.2019, în jurul orelor 10:00-10:15, în timp ce se afla pe raza comunei Dobrosloveni, judeţul Olt, inculpatul a observat-o pe victima M.M.A., în vârstă de 15 ani, și prin inducere în eroare, iar ulterior prin răpire și constrângere, manifestată prin violență fizică și verbală, a recrutat-o, folosind un pretext fals, în sensul că s-a oferit să o transporte cu mașina proprie, “la ocazie”, spre liceul Mihai Viteazul”, au explicat anchetatorii.

După ce le-a ucis pe cele două tinere, bărbatul le-a ars cadavrele într-un butoi metalic pe care îl deținea în curtea locuinței, au mai stabilit procurorii.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement





Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com




Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions