Conecteaza-te cu noi

Societate

Premiul UNITER pentru cel mai bun spectacol din România, câștigat de Teatrul de Stat Constanța

Published

on

teatrul de stat

Ieri, 12 iunie, cu începere de la ora 20.00, în Sala Mare a Teatrului Național ”Mihai Eminescu” din Timișoara s-a desfășurat cea de-a 31-a ediție a sărbătorii teatrului românesc – Gala Premiilor UNITER.

Cel mai bun spectacol la Gala Premiilor UNITER a fost desemnat „Seaside Stories” realizat la Teatrul de Stat Constanța.

Piesa este semnată de Marius Chivu, Lavinica Mitu, Dan Alexe, Simona Goșu, Tudor Ganea, Nicoleta Dabija.

Regia, scenariul, universul sonor: Radu Afrim
Scenografia: Theodor Cristian Niculae

Distribuţia:

Liliana Ghiță / Mirela Pană, Ștefan Mihai, Theodor Șoptelea, Cătălin Bucur, Marian Adochiței, Cătălina Mihai, Iulian Enache, Laura Iordan, Liliana Cazan, Mihaela Velicu, Alina Manțu, Cristiana Luca, Lana Moscaliuc, Nina Udrescu, Remus Archip, Andrei Bibire, Alex Burcă, Anaïs Agi-Ali

Producător: Teatrul de Stat Constanța

De asemenea, premiul UNITER pentru Debut a fost decernat scenografului Theodor Cristian Niculae pentru scenografia spectacolului Seaside Stories.

„Seaside Stories”, o succesiune de povești cu personaje diferite, cu întâlniri fulgurante, scurte momente intense decupate din viață, poate dintre acelea pe care le-am trăit cu toții, cu picioarele pline de nisip, cu pielea încrețită pe care soarele a uscat apa mării, cu simțurile percepând constant, dincolo de întâmplări, în background, fâșâitul valurilor, oglinda apei cu nuanțele ei niciodată aceleași, linia orizontului, liniștea adâncului, gustul sărat al aerului, mirosul algelor și scoicilor în putrefacție, muzica repetitivă a teraselor, culorile stridente ale jucăriilor de plajă.

Substratul comun al poveștilor este acel sentiment al vacanței pe litoral, pe care îl împărtășesc, deși nu-l conștientizează întotdeauna, și cei ce locuiesc în apropierea lui, și cei ce revin aici an de an sau măcar din când în când. Și în toate este Marea, ca un personaj mitologic care umple cu sensul ei toate poveștile.

De precizat: Premiul UNITER pentru Întreaga Activitate a fost decernat scenografei Carmencita Brojboiu, care și-a început cariera la Constanța. Din anul 2021, aceasta este membru al Consiliului Artistic al Teatrului de Stat Constanța și artist emerit al teatrului constănțean.

carmencita brojboiu

Foto: Carmencita Brojboiu

Pentru prima dată în istoria sa, Teatrul de Stat Constanța a avut patru nominalizări, după ce, în cei doi ani precedenți, a avut câte două nominalizări și câte un premiu.

Cele patru nominalizări au fost:

  • Nominalizare la Premiul pentru Cel mai bun spectacol – „SEASIDE STORIES” în regia lui Radu Afrim, care este și autorul scenariului, un colaj de texte despre mare, scrise de șase autori români contemporani: Marius Chivu, Lavinica Mitu, Dan Alexe, Simona Goșu, Tudor Ganea, Nicoleta Dabija, la care se adaugă un poem de Nina Cassian.
  • Nominalizare la Premiul pentru Cea mai bună actriță în rol secundar – Nina Udrescu, pentru rolurile din spectacolul „SEASIDE STORIES”.
  • Nominalizare la Premiul pentru Cel mai bun actor în rol secundar – Theodor Șoptelea pentru rolurile din spectacolul „SEASIDE STORIES”.
  • Nominalizare la Premiul pentru Cel mai bun Debut – Theodor Cristian Niculae pentru scenografia spectacolului „SEASIDE STORIES”.

 

 

 

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement





Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com




Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions