Conecteaza-te cu noi

Politica

(VIDEO) Un proiect de modificare a Legii privind regimul zonelor libere, respins la Senat. Remus Negoi explică de ce

Published

on

Senatorul de Constanța al USR, Remus Negoi, a declarat că a votat, alături de colegii săi de partid, împotriva Legii nr. 230/2023 privind regimul zonelor libere şi a explicat motivele votului într-o intervenție în plenul Senatului.

„Legea prevede scutirea de la impozitul pe profit în primii 10 ani de activitate a concesionarilor care, în următorii 6 ani, vor plăti doar 7.5%, fiind scutiţi de la plata impozitului pe clădiri şi terenuri pe întreaga durată a contractului de concesiune. De asemenea, administrația zonei libere este scutită de la plata impozitului pe clădiri pe care le are în proprietate pe perioada cât acestea nu sunt supuse închirierii sau concesiunii.

O administrație a unei zone libere trebuie să-şi măsoare performanța prin atragerea investițiilor, deci prin punerea în valoare a acelor clădiri, iar o astfel de prevedere contravine acestui principiu.

Proiectul de lege mai prevede şi faptul că administrația zonei libere poate da în arendă, având calitatea de arendator, terenurile agricole libere neînchiriate şi neconcesionate, unor persoane juridice autorizate. Acest lucru ar transforma zonele libere în terenuri agricole, ceea ce este inadmisibil.“, a spus Negoi.

Inițiativa legislativă a fost respinsă în Senat.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Advertisement





Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com




Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions