Conecteaza-te cu noi

Administratie

Chițac vrea să dea cale liberă pentru ridicarea unui bloc pe o bucățică de teren: „Și-a propus să pună Constanța pe tava rechinilor imobiliari“

Published

on

teren banu mihalcea

Fostul viceprimar al Constanței din partea USR, Florin Cocargeanu, acuză administrația Chițac că oferă cale liberă pentru construirea unui bloc pe o suprafață mică de teren. Concret, Cocargeanu spune că primarul Chițac le propune consilierilor locali în ședința de mâine eliminarea din buget a finanțării unui studiu de fezabilitate care va duce la exproprierea unui teren de 454 de metri pătrați aflați la capătul străzii Banu Mihalcea. Pe acest teren, spune Cocargeanu, proprietarul intenționa să ridice un bloc. Numai că, datorită protestelor locatarilor din zonă, investiția nu s-a mai realizat, pentru că administrația locală a demarat procedurile de expropriere. Acum, cu USR ieșit din schema de conducere a orașului, primarul s-a sucit și renunță la acea expropriere, ceea ce va duce inevitabil la o nouă construcție supraetajată.

„Ceea ce urmează să se întâmple în ședința de Consiliu Local de joi, arată că sfidarea și bătaia de joc pe care primarul Vergil Chițac le manifestă fața de constănțeni sunt egalate doar de obediența față de cei care vor să ridice betoane pe fiecare centimetru din acest oraș.

Anul trecut, alături de colegii mei, votam aprobarea studiului de prefezabilitate pentru regenerarea zonei din capătul străzii Banu Mihalcea unde oamenii au strâns semnături pentru că nu vor ca pe un teren de 454 mp să răsară o altă construcție, la doar câțiva metri de locuințele lor. Pentru acel teren se propunea, prin studiul de prefezabilitate, exproprierea si amenajarea unei parcări și spații verzi. Era un pas important pentru a împiedica un alt dezastru urbanistic. Pasul următor, firesc, a fost includerea in bugetul din acest an a sumei necesare pentru achiziționarea studiului de fezabilitate.

Însă, din păcate, acum, după ce Vergil Chițac și consilierii PNL și-au oficializat coaliția cu PSD, în proiectul de rectificare bugetară aflat pe ordinea de zi, ne trezim că primarul vrea să elimine studiul de fezabilitate din buget. Practic, asta înseamnă undă verde pentru dezvoltatorul imobiliar!

Într-o situație similară se află și proiectele pentru terenuri de pe strada Primăverii sau aleea Murelor. Este o nouă dovadă că Vergil Chițac și-a propus să pună Constanța pe tava rechinilor imobiliari.“, spune Florin Cocargeanu.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Advertisement





Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com




Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions