Conecteaza-te cu noi

Societate

Conferință internațională despre problemele actuale ale economiei globale, la Universitatea Ovidius

Published

on

universitatea ovidius

Facultatea de Științe Economice (FSE) din cadrul Universității Ovidius Constanța (UOC), în colaborare cu Asociația Facultăților de Economie din România (AFER) și Asociația Holistic Research Academic organizează, în perioada 29 iunie – 1 iulie, cea de-a XX-a ediție a Conferinței Internaționale ”Present Issues of Global Economy” (PIGE).

Peste 250 de contributori din țară și străinătate vor prezenta lucrări în cadrul a cinci secțiuni: Afaceri internaționale; Dezvoltare regională, integrare și globalizare; Studii economice și sociale; Marketing-Management; Finanțe-Contabilitate.

”Fiecare nouă ediție a Conferinței Internaționale « Present Issues of Global Economy » reprezintă un prilej de a reuni la Constanța cadre didactice și cercetători din domeniul extrem de vast şi incitant al ştiințelor economice, interesați să-și popularizeze rezultatele activității de cercetare științifică.”, precizează conf. univ. dr. Gabriela Gheorghiu, secretarul comitetului de organizare.

Toate lucrările înscrise în programul Conferinței Internaționale ”Present Issues of Global Economy” vor fi publicate în revista facultății – ”Ovidius University Annals. Economic Sciences Series”.

De asemenea, în cadrul conferinței, Universitatea Ovidius din Constanța va decerna, vineri, 30 iunie, titlul de Doctor Honoris Causa profesorului universitar doctor Dumitru Miron, președinte al Senatului Academiei de Studii Economice din București, în semn de recunoaștere pentru contribuția remarcabilă la dezvoltarea învățământului superior din România pe parcursul celor patru decenii de activitate didactică, științifică și managerială. Festivitatea va avea loc începând cu ora 12:00, în Sala Senatului din Campusul universitar – Corp A (Aleea Universității, nr.1).

Prof. univ. dr. Dumitru Miron

Prof. univ. dr. Dumitru Miron

*** Prof. univ. dr. Dumitru Miron este o personalitate deosebit de activă și influentă în domeniul academic și al relațiilor internaționale, cu o activitate de peste 40 de ani, timp în care a ocupat funcții precum: vicepreședinte/membru al Comitetului Național Erasmus-Socrates (1996-2004); prorector cu Resortul Relațiilor Internaționale, al Problemelor Sociale și al Relațiilor Interinstituționale și al Legăturilor cu Mediul de Afaceri (2000-2012); membru al „Team Europe” (2004-prezent); secretar de stat pentru învăţământ superior şi integrare europeană în Ministerul Educației, Cercetării și Tineretului (2005-2007); vicepreședinte/membru al Consiliului Interministerial Român pentru Reforma Managementului Fondurilor Publice (2005-2007); membru în Consiliul de Conducere al Institutului Cultural Român, în boardul Fulbright România, precum și în plenul și Biroul Executiv al Consiliului Economic și Social al României; membru al Consiliului Școlii Doctorale al Universității din Messina (Italia) (2009-2012); decan al Facultății de Relații Economice Internaționale (2012-2016); președinte al Comitetului Director al Fundației Româno-Americane pentru promovarea Educației și a Culturii (2010-prezent); președinte al Senatului Academiei de Studii Economice (2020-prezent).

Totodată, prof. univ. dr. Dumitru Miron a scris peste 20 de volume de autor și coautor și a publicat mai mult de 40 de articole în reviste de specialitate din România și din străinătate, care se înscriu în arealul științific al dezvoltării comerțului internațional și tranzacțiilor comerciale internaționale, al economiei Uniunii Europene și mediului internațional de afaceri, lucrări devenite de referință în domeniul lor prin analiza asupra fenomenelor economice, comerciale și financiare abordate.

O recunoaștere deosebită a valorii cercetărilor științifice ale prof. univ. dr. Dumitru Miron o reprezintă Premiul ”Virgil Madgearu” al Academiei Române, obținut în anul 2020 pentru lucrarea „100 ani de comerț exterior românesc”, publicată la Editura Academiei Române, în anul 2018, sub egida Institutului de Economie Națională al Academiei Române și în coautorat cu alți reputați specialiști, precum Gheorghe Zaman, Mihai Ionescu și Valentin Lazea. Pentru activitatea profesională și managerială depusă, prof. univ. dr. Dumitru Miron a primit, de asemenea, titlul Doctor Honoris Causa al Universității de Petrol și Gaze din Ploiești, Diploma de excelenţă din partea L’Institute d`Administration Economique din Paris, Diploma „Nicolae Georgescu-Roegen” acordată de Academia de Studii Economice din Bucureşti și Diploma de Merit acordată de Ministerul Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului, cu ocazia aniversării Centenarului înființării Academiei de Studii Comerciale și Industriale.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement





Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com




Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions