„Tu decizi pentru Constanța“, a doua ediție a procesului de bugetare participativă al municipiului, a început pe 1 august 2023. Bugetul total este de 5 milioane de lei, iar 650.000 de lei (+TVA) reprezintă suma maximă ce poate fi alocată unui proiect.
Proiectele pot fi depuse de persoanele care au domiciliul, reședința, muncesc sau studiază în municipiul Constanța și au împlinit vârsta de cel puțin 16 ani. De asemenea, proiecte pot fi depuse și de asociații sau ONG-uri din municipiu.
Pentru a depune un proiect, cei interesați trebuie să se înregistreze pe platforma online https://tudecizi.primaria-constanta.ro/ sau la unul dintre birourile Primăriei Constanța, amenajate în cadrul centrului de informare din incinta City Park Mall. Persoanele care au participat la ediția din 2022 nu mai au nevoie de înregistrare.
Proiectul „Tu decizi pentru Constanța“ este o inițiativă a USR.
Cum funcționează bugetarea participativă:
„Să spunem că, în zona în care locuiești, ai identificat un teren ce poate fi transformat în parcare, loc de joacă sau chiar un mic parc. Redactezi un proiect în care prezinți și argumentezi cât mai detaliat situația și ce ai vrea să fie amenajat pe spațiul respectiv.
Intri online pe tudecizi.primaria-constanta.ro, îți creezi un cont și depui proiectul. Dacă nu ai acces la internet, poți veni cu proiectul la un ghișeu al primăriei din incinta City Park Mall.
După ce este analizat de o comisie de specialiști și dacă este declarat eligibil, proiectul tău intră în etapa de votare, ce se va desfășura online pe platforma menționată mai sus. Dacă este declarat câștigător, proiectul va fi implementat într-o perioadă de maximum 24 de luni.
Pe platforma online dedicată (link în comentarii) găsești mai multe detalii și răspunsuri la eventuale întrebări despre bugetarea participativă.“, spun cei de la USR.
Domeniile pentru care pot fi depuse proiectele sunt următoarele:
Mobilitate, accesabilitate și siguranța circulației
Amenajare spații verzi și locuri de joacă
Amenajare spații publice (mobilier urban, amenajare piațete)
Digitalizare
Infrastructură socială
Infrastructură educațională și culturală
Infrastructură de sănătate și sport
Protecția mediului și protecția animalelor
Etapele de desfășurare sunt următoarele:
1 august 2023 – 27 august 2023 – Depunerea proiectelor;
28 august 2023 – 29 septembrie 2023 – Analiza tehnică a proiectelor ce include următorii pași:
29 septembrie 2023 – afișarea listei finale de proiecte eligibile.
1 octombrie 2023 – 31 octombrie 2023 – Etapa de vot;
3 noiembrie 2023 – Afișarea proiectelor câștigătoare.
Comentarii pe Facebook
Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta