Conecteaza-te cu noi
OVIDIUS

Administratie

Primăria Lumina ia măsuri după ce Direcția Sanitară Veterinară a anunțat un focar de pestă porcină africană în Năvodari

Published

on

primaria lumina

Conducerea Primăriei Lumina anunță la nivelul autorității locale a avut loc o ședință a Comitetului Local pentru Situații de Urgență în care s-au discutat măsurile ce se impun ca urmare a descoperii unui focar de pestă porcină africană în Năvodari. Printre acestea se află și informarea crescătorilor de porci cu privire la măsurile de urgență pentru evitarea extinderii focarului și afectarea fermelor/crescătorilor legale.

„Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Constanța informează că în data de 01.08.2023 în județul Constanța, s-a confirmat un nou focar de pestă porcină africană, in localitatea Năvodari. S-a dispus declararea oficială a focarului de boală și uciderea imediată a suinelor rămase în exploatație. Echipa de medici veterinari oficiali împreună cu medicul veterinar de liberă practică împuternicit continuă ancheta epidemiologică pentru a clarifica modul în care s-a confirmat prezenta virusului pestei porcine africane în exploatație și se asigură de aplicarea urgentă a măsurilor de ecarisare a cadavrelor prin îngropare într-un loc avizat.“, informează Primăria Lumina.

Pe lângă uciderea suinelor din focar și ecarisarea cadavrelor, Planul de măsuri prevede următoarele aspecte:

– Instituirea Zonei de protecție de 3 km în jurul focarelor cu coordonatele geografice de latitudine 44.28444 şi longitudine 28.59384, reprezentând localitățile Lumina, Mamaia-Sat, Ferma comercială de suine SC Vennecker Livestock SRL.

– Instituirea Zonei de supraveghere de 10 km în jurul focarelor care cuprinde următoarele localități: Năvodari, Ovidiu, Poiana, Constanța (cartierele: Palazu Mare, Boreal, Tomis Plus, Tomis Nord, Faleza Nord), Luminița, Oituz, Sibioara şi ferma comerciala de suine SC Green Way Farm SRL.

Instituirea zonei de protecție impune o serie de măsuri adresate crescătorilor de porci de pe raza UAT LUMINA.

Informații detaliate au fost publicate aici:

https://www.primaria-lumina.ro/anunturi/focar-pesta-porcina-africana-masuri-luate-in-zona-de-protectie/?fbclid=IwAR17pG7ZwT7ldBIhkhPHKatINF2UJib04rHaOHNQafNgm_7VeLaXkkxswQE

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Advertisement





Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com




Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions