Conecteaza-te cu noi
OVIDIUS

Societate

George Măndilă: ”Pentru a impulsiona dezvoltarea stațiunii Mamaia, în primul rând avem nevoie de instrumente juridice”

Published

on

mamaia

Președintele Organizației de Management a Destinației Turistice Mamaia-Constanța, George Măndilă, spune că dezvoltarea stațiunii Mamaia în următorii 10-20 de ani se va face în baza coordonatelor stabilite prin două PUZ-uri, unul pentru stațiune, altul pentru plajă, care sunt pe agenda autorităților locale și naționale în această perioadă.

”Pentru a impulsiona dezvoltarea stațiunii Mamaia, în primul rând avem nevoie de instrumente juridice, întrucât capitalurile le vor aduce privații. Aceste instrumente juridice necesare sunt două planuri urbanistice zonale. Primul este cel asupra plajei. Ministerul Mediului a lansat cu ajutorul Ordinului Arhitecților din România un concurs de soluții pentru elaborarea unui PUZ al plajelor. Ce va arăta acest PUZ? Felul în care vor fi amenajate noile plaje din stațiunea Mamaia. Datorită înnisipărilor, avem o porțiune lungă de 7 kilometri și lată de aproximativ 300 de metri, o bucată continuă de plajă. Este un teren cucerit din mare, asupra căruia noi trebuie să intervenim, iar operatorii și viitorii operatori de plajă vor trebui să facă foarte multe lucruri, foarte multe evenimente, vor trebui să genereze o anumită calitate a serviciilor. Funcțiunile permise a se desfășura pe plajă vor da direcția viitoare a stațiunii Mamaia” – a declarat Măndilă pentru un post de radio românesc din Diaspora.

george mandila

Vezi interviul pe care l-a acordat George Măndilă postului Radio Românul:

George Măndilă: “Planul urbanistic zonal oferă direcția de dezvoltare a stațiunii Mamaia pentru următorii 10-20 de ani.”

O suprafață similară are și zona construibilă din stațiunea Mamaia, unde se află hoteluri, restaurante, dar și locuințe colective ridicate în ultimii 20 de ani. Măndilă admite că, din anul 2000, stațiunea are un urbanism ”scăpat din mână”, însă afirmă că acest aspect va fi corectat pe viitor.

”Municipalitatea a inițiat acolo un Plan Urbanistic Zonal, care să ne dea direcția de dezvoltare pentru următorii 10-20 de ani. PUZ-ul plajelor și PUZ-ul stațiunii ne vor arăta și ne vor duce – cu ajutorul banilor privați – peste 10 sau 20 de ani, într-o stațiune modernă a anilor respectivi” – a mai spus George Măndilă.

Președintele OMD mai susține că sezonul actual se va încheia mai bine decât cel trecut, când s-au înregistrat, potrivit statisticilor oficiale, 1.298.000 de nopți de cazare vândute turiștilor români și 125.000 de nopți de cazare vândute turiștilor străini. Pulsul din teren indică posibilitatea îmbunătățirii statisticii pentru anul 2023.

OMD Mamaia-Constanța este o structură fondată de Municipiul Constanța cu scopul promovării turismului. Aceasta organizează diverse acțiuni de promovare, printre care și o serie de concerte în Piațeta Cazino din stațiunea Mamaia, susținute de artiști consacrați. Accesul la concerte este gratuit pentru public.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement





Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com




Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions