Visătorul… de la SEAS. Un spectacol-concert de Ada Milea, după o carte celebră a lui Ian McEwan, jucat de actorii Teatrului Tineretului Piatra Neamț pe scena ”SEAS 2023 – Constanța” din Parcul Arheologic. Dacă vă întrebați de ce unii dintre cei care interpretează copiii din Visătorul au bărbi, găsiți toate explicațiile într-un spectacol ce nu trebuie ratat. Și nu renunțați la vise!
Nora Covali (actor, rolul mamei): „Povestea unui băiețel extrem de visător și de pierdut în visele lui și mama care este îngrijorată că, din cauza asta, poate i se întâmplă ceva. După cum s-a văzut și în costume. Tatăl este îmbrăcat în pijama, este mai puturos, iar mama este cea care trage și care ține hățurile familiei și este foarte agitată și care face tot felul de treburi.“
Emanuel Becheru (actor, rolul lui Peter Fortune): „Interpretez rolul lui Peter. Chiar VISĂTORUL. Eu însumi am fost un copil ciudat. Probabil încă sunt. Și da, cred că mesajul în mare parte ar fi un îndemn la răbdare, la încredere. Unii (copii, n.r.) înfloresc mai devreme, alții, mai târziu.“
Rareș Pîrlog (actor, rolul tatălui în pijama): „Oamenii înțeleg de ce este în pijama. Eu cred că ar trebui să avem încredere în absolut toții copiii, chiar dacă, uneori, pe drum, ne este extrem de greu să avem încredere în ei, pentru că sunt puțini diferiți. Muzica spectacolului este compusă de Ada Milea, mai ales că Ada Milea nu lasă nimic de la ea. Nu există să…Este o matematică în muzică și o muzică în matematică. Spectacolele ei sunt extraordinare. Și pentru public, și au succes absolut oriunde.“
Corina Grigoraș (actor, rolul Kate Fortune): „Ada (Ada Milea, n.r.) este foarte simpatică. Am o poveste cu ea. Repetam la spectacolul ăsta. Eram chiar înainte de premieră. Am un „șnur“. Eram toți cu emoții, stresați să iasă bine și Ada la sfârșit ne-a zis: „a ieșit foarte bine…Totul este puțin cam fals“. Și noi ne-am panicat, ne-a picat fața și am zis: „dar cum adică tot a fost fals“. „Nu, nu, nu, cuvântul TOTUL. Cuvântul TOTUL a fost un pic cam fals.“
Andrei Merchea (actor, rolul lui Per Ochelaristul): „Rolul lui Per Ochelaristul cred că reprezintă și vorbește despre profilul oricărui copil care încearcă să fie corect, pentru că așa a învățat acasă. Doar că pentru asta este sancționat, într-o lume în care corectitudinea în care te scoate ca fiind ăla marginalul societății și pari fix bobița aia nepotrivită de restul bobițelor. Despre asta și vorbește într-un oarecare fel spectacolul. De fiecare dată, orice fel de formă de adevăr pe care o are un om, dacă nu este acceptată sau neînțeleasă de colectivitatea din care face parte, el este ținut sub control, într-o parte, abuzat, devine un fel de victimă a bulling-ului și capătă forma acestui om mereu anxios. Fiind un spectacol pentru „tineri“ între 8 și 88 de ani, până și personajele, copii fiind, unii au bărbi. Unul dintre mesajele acestui lucru, că indiferent cum arăți tu ca adult acuma, acele lucruri care ți se întâmplă în copilărie te definesc după aia și în viitor.“
Sursa foto: facebook.com/SEASStagiuneaEstivala
Comentarii pe Facebook
Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta