Conecteaza-te cu noi

Administratie

La presiunea UDMR și a baronilor locali, Guvernul dă liber la cheltuieli fără limită pentru concerte, festivaluri ori zilele localității

Published

on

Guvernul face o concesie autorităpțiloir locale și a decis să nu mai impună un procent de maximum 2,5% din veniturile proprii, care poate fi cheltuit pentru activități ce țin de ”Cultură, Recreere și Religie”. Adică, Guvernul dă liber în continuare la cheltuit bani pentru concerte, festivaluri, zilele localității ori acțiuni religioase. Acum, acel plafon de 25,5 a dispărut din pachetul de măsuri fiscale pentru care Guvernul își va asuma răspunderea, „dispariția“ este strâns legată de o discuție cu liderii UDMR, au criticat dur proiectul inițial, susținând că lovește autonomia locală și este o imixtiune în deciziile comunităților. Mai mult, președintele Kelemen Hunor a anunțat că a trimis guvernului un set de observații privind proiectul de lege. În funcție de răspunsul guvernului conducerea UDMR urmează să decidă dacă semnează sau nu o moțiune de cenzură.

Astfel, în proiectul inițial publicat pe 19 septembrie de Ministerul Finanțelor, la articolul Art. XXIX era stipulat că:

”Începând cu exercițiul bugetar al anului 2024, la elaborarea și aprobarea bugetelor locale, cheltuielile efectuate de autoritățile publice locale aferente capitolului bugetar ”Cultură, Recreere și Religie” nu pot depăși 2,5% din veniturile proprii realizate în exercițiul bugetar precedent. La determinarea procentului de 2,5% aplicat asupra veniturile proprii nu se includ cheltuielile destinate activităților sportive, recreative precum și instituțiile publice de cultură indiferent de natura acestora și forma lor de organizare. Cheltuielile cu activitățile sportive trebuie să aibă bugetele de venituri și cheltuieli aprobate prin hotărâre distinct de către autoritățile publice locale/județene precum și grilele de salarizare pentru întreg personalul care deservește activitatea sportivă. Nu se includ de asemenea cheltuielile aferente proiectelor cu finanțare din fonduri externe nerambursabile”.

Sursa: G4Media

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Advertisement





Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com




Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions