Conecteaza-te cu noi

Politica

România vrea să cumpere 48 de avioane F-35. Parlamentul a luat act de solicitarea MApN

Published

on

avioane f

Birourile permanente ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au luat act, astăzi, de solicitarea Ministerului Apărării Naţionale privind obținerea aprobării prealabile pentru inițierea procedurii de atribuire a acordurilor aferente achiziției a trei escadrile de avioane F-35. În total, România va cumpăra 48 de avioane F-35, în valoare de 100 de milioane de euro, fără TVA. Prima fază de achiziție va începe în 2023, atunci când se vor achiziționa 32 de avioane.

„Prin Hotărârea C.S.A.T. nr. S-57 din 11.04.2023, privind Concepția de realizare a capabilităţii operaționale de apărare aeriană cu avioane multirol de generaţia a V-a, a fost aprobată realizarea capabilităţii operaționale de apărare aeriană finală, pentru îndeplinirea obiectivelor naționale de securitate stabilite prin Strategia naţională de apărare, a obiectivelor militare naţionale stabilite prin Strategia Militară a României, a misiunilor Armatei României şi a rolului fundamental al Forţelor Aeriene pentru apărarea spațiului aerian naţional pe timp de pace, în situații de criză şi la război, prin dotarea cu avioane F-35 în două faze: Faza 1 (2 escadrile – 32 de avioane), Faza 2 (1 escadrilă – 16 avioane).”, arată documentul trimis de Ministerul Apărării, în Parlament.

Sursa: stiripesurse.ro

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Advertisement





Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com




Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions