Conecteaza-te cu noi

Politica

Ciolacu nu spune nu ideii ca salariul minim să fie crescut diferențiat: „Mi se pare un pic liberală, dar o abordare corectă“

Published

on

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, astăzi, că propunerea patronatelor ca salariul minim pe economie să fie crescut diferențiat este „un pic liberală“, dar este o abordare corectă, menționând, însă, că urmează un dialog cu partenerii sociali şi nu este nimic hotărât în acest moment.

„Urmează un dialog cu partenerii sociali. Poate că salariul minim se impune a se crește mai devreme de 1 ianuarie. În acest moment, nu este această perspectivă, dar ca să îți ți lucrătorii, statul trebuie să intervină, dar în discuții, atât cu sindicatele, cât și cu patronatele. O să vedem. Este propunerea făcută de patronate ca salariul minim să fie crescut diferențiat. Mie mi se pare un pic liberală, dar mi se pare o abordare corectă. Vom avea discuții. Nu e nimic hotărât în acest moment“, a spus Ciolacu.

Întrebat dacă se va majora salariul minim în construcţii şi în industria alimentară şi agricultură, premierul a precizat: “Nu se va mări nimic, în primul rând, nu avem legea, nu este promulgată legea cu măsurile fiscale, cu combaterea evaziunii şi cu reforma sistemului bugetar”.

„Până atunci avem timp să ne vedem cu partenerii sociali şi să stabilim lucrurile, pentru că, în momentul în care se va plăti CASS, eu am o singură regulă de bază: nimeni nu va pierde niciun leu la salariu”, a adăugat Marcel Ciolacu.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Advertisement





Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com




Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions