Primarului Vergil Chițac i-a sărit muștarul în ședința de astăzi a Consiliului Local Constanța atunci când a fost întrebat de Florin Cocargeanu, liderul consilierilor USR, de ce nu au fost aplicate sancțiuni pentru depășirea termenelor de execuție la proiectele de mobilitate ale Constanței. Chițac i-a transmis lui Cocargeanu să stea liniștit că termenele nu au fost depășite, pentru că au existat complicații la proiecte, adică au apărut lucrări suplimentare. În plus, primarul Constanței s-a răstit la fostul viceprimar și l-a întrebat: „Ce ați vrea, domnule, să aducă firmele bani de acasă? Ce aveți cu antreprenorii?“
Iritarea primarului a plecat de la faptul că acesta a propus majorarea cu 56 de milioane de lei a fondurilor pentru principalele proiecte de mobilitate ale Constanței: „Îmbunătăţirea mobilităţii în municipiul Constanţa, între Gara CFR şi staţiunea Mamaia”; „Acces şi mobilitate pietonală în zona centrală a municipiului Constanţa”; „Îmbunătăţirea mobilităţii în municipiul Constanţa, zona bd. 1 Mai – Şoseaua Mangaliei”.
Creșterile de fonduri pentru cele trei proiecte sunt semnificative și se ridică zeci de milioane de lei din bugetul local. În cazul modernizării bulevardului Lăpușneanu, suma necesară pentru realizarea proiectului era, în 2019, de 91.361.641 de lei, iar acum se ridică la 113.841.931. Asta înseamnă că primarul Chițac propune o creștere de peste 22 de milioane de lei.
Pentru modernizarea străzilor din zona centrală a orașului, în 2019, suma calculată necesară reabilitării zonei era de 89.854.757 de lei, iar Chițac a crescut suma la 111.971.468 de lei, ceea ce înseamnă o creștere tot de peste 22 de milioane de lei.
În fine, primarul Constanței a mai propune o creștere a indicatorilor tehnico-economici pentru zona bd. 1 Mai – Şoseaua Mangaliei cu aproape 12 milioane de lei, adică de la 69.800.962 de lei, cât era în 2019, la 81.613.958 de lei, în prezent.
Referitor la aceste majorări, primarul Vergil Chițac a spus că cele 56 de milioane de lei vor fi acoperite din banii de împrumut de la bancă (?!?) și din bugetul local. Practic, Chițac se împrumută de la bancă ca să plătească suplimentar niște firme care au făcut o treabă de mântuială.
Suplimentarea fondurilor pentru proiectele de mobilitate a fost votată de consilierii locali ai PNL și PSD, în timp ce aleșii USR s-au împotrivit.
Citește și:
Chițac scumpește marile proiecte de mobilitate ale Constanței cu peste 56 de milioane lei
Comentarii pe Facebook
Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta