Conecteaza-te cu noi
OVIDIUS

Actual

ABADL a finalizat semnarea contractelor pentru reducerea eroziunii costiere

Published

on

abadl

Administrația Bazinală de Apă Dobrogea – Litoral (ABADL) a finalizat semnarea ultimelor două contracte din totalul celor 11, care prevăd execuția lucrărilor de protejare a litoralului românesc în cadrul proiectului “REDUCEREA EROZIUNII COSTIERE FAZA II (2014-2020)”.

În urma procedurii de licitație organizată de ABADL, ultimele două contracte au fost atribuite companiei olandeze Van Oord Marine Ingenuity respectiv Lotul 10 – Mangalia Saturn și Lotul 11 – 2 Mai.

Cu aceeași firmă au mai fost încheiate contracte pentru lucrările ce vor fi executate pentru: Lot 5 – Eforie, Lot – 6 Costinești, Lot 7 – Olimp, Lot 8 – Jupiter – Neptun și  Lot 9 – Balta Mangalia – Venus – Aurora.

Administrația Bazinală de Apă Dobrogea – Litoral (ABADL) a atribuit și contractele de lucrări pentru Loturile 1 – 5 astfel:

  • Lot 1 – Stăvilarele Edighiol – Periboina – SC Strabag SRL
  • Lot 2 – Mamaia  – SC Boskalis SRL
  • Lot 3 – Tomis – Cazino – SC Franco Giuseppe
  • Lot 4 – Agigea – SC Franco Giuseppe SRL
  • Lot 5 – Eforie –Van Oord Marine Ingenuity

Prin semnarea tuturor celor 11 contracte de lucrări de execuție cuprinse în contractul de finanțare ABADL asigură implementarea acestor măsuri cruciale pentru protejarea litoralului românesc.

Celelalte contracte din cadrul proiectului “REDUCEREA EROZIUNII COSTIERE FAZA II (2014-2020)” privind supervizarea lucrărilor de execuție, auditul, managementul contractului, biodiversitatea și publicitatea contractului au fost atribuite și sunt în implementare.

Prin implementarea acestor lucrării se urmărește realizarea unei protecții a litoralul românesc, precum și implementarea unor măsuri de biodiversitatea care să sprijine ecosistemul marin.

Proiectul este cofinanțat prin Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM) 2014 – 2020, Axa Prioritară 5 – Promovarea adaptării la schimbările climatice, prevenirea și gestionarea riscurilor, Obiectiv specific 5.1 Reducerea efectelor și a pagubelor asupra populației cauzate de fenomenele naturale asociate principalelor riscuri accentuate de schimbările climatice, în principal de inundații și eroziune costieră.

Proiectul “REDUCEREA EROZIUNII COSTIERE FAZA II (2014-2020)” are o valoare totală de 3.805.641.721,67 lei, din care 85% sunt fonduri europene nerambursabile eligibile obținute prin Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM) 2014 – 2020, iar restul de 15% este cofinanțat de la bugetul de stat.

Beneficiarul proiectului “REDUCEREA EROZIUNII COSTIERE, FAZA II (2014-2020), Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea – Litoral implementează lucrările de reducere a eroziunii costiere pentru  următoarele sectoare: Stăvilarele Edighiol/Periboina, Mamaia, Tomis-Cazino, Agigea, Eforie, Costinești, Olimp, Jupiter – Neptun, Balta Mangalia – Venus- Aurora, Mangalia – Saturn, 2 Mai.

”Obiectivul general al proiectului constă în lucrări de reabilitare a zonei costiere și asigurarea transparenței în ceea ce privește finanțarea europeană, înțelegerea contribuției europene oferite pentru protecția și reabilitarea zonei costiere a litoralului românesc al Mării Negre.

Scopul proiectului este de a preveni eroziunea costieră prin acțiuni specifice de limitare a efectelor negative ale acesteia asupra zonelor de coastă a litoralului românesc, a plajelor și prin activități de reabilitare și protecție, incluzând înnisipări artificiale a zonelor de plajă existente, structuri costiere conectate sau paralele cu țărmul, diguri de stabilizare a falezelor, dragare, ziduri de sprijin etc.”, a precizat Marieta Iorga, purtător de cuvânt al ABADL.

 

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement





Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com




Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions