Perioada de provizorat va continua la Nuclearelectrica. Înainte de finele lunii august, se schimbă administratorii provizorii ai companiei cu alți administratori…tot provizorii. Ministerul Energiei, în calitate de acționar majoritar la SNN, solicită convocarea Adunării Generale Ordinare a Acționarilor pentru revocarea a 6 administratori cărora le expiră mandatele și numirea altor membri în Consiliul de Administrație. Sau, după caz, dacă acționarul majoritar dorește, se pot prelungi mandatele unor administratori.
În ședința programată pentru data de 24 august, se solicită aprobarea acționarilor pentru revocarea următorilor membri ai CA: Ionuț Mișa, Eva Georgeta Andreas, Cristian-Romulus Anton, Cristian Gențea, Iulian-Robert Tudorache și Elena Popescu. De notat că Ionuț Mișa a demisionat din CA Nuclearelectrica la începutul lunii iulie, ca urmare a numirii acestuia în funcția de Ministru al Finanțelor Publice. Iar, Florin-Constantin Tătar a fost revocat din calitatea de membru provizoriu al CA, după o lună și jumătate de la numire, și înlocuit cu Elena Popescu, Director în cadrul Ministerului Energiei. Actualii membri provizorii în CA au fost aleși în AGOA din data de 24 aprilie, toți fiind propuși de acționarul majoritar Ministerul Energiei, pentru un mandat provizoriu de 4 luni de zile, începând cu data de 26.04.2017, până la finalizarea procedurii de selecție a administratorilor în conformitate cu prevederile OUG 109. Cum ministerul nu a demarat procedura de selecție, va propune o altă serie de administratori provizorii la SNN. Mandatul lui Sebastian Tcaciuc va expira la data 23.12.2017, potrivit hotărârii AGOA transmisă Bursei de Valori București, citat de investenergy.ro.
Se solicită aprobarea acționarilor pentru continuarea negocierilor pentru Unitățile 3 și 4 încă 6 luni
În ce privește proiectul Unităților 3 și 4, se dorește continuarea negocierilor cu investitorii chinezi pentru încă 6 luni. Ministerul Energiei solicită și convocarea Adunării Generale Extraordinare a Actionarilor în vederea aprobării continuării negocierilor asupra Documentelor Investiției în aceleasi condiții din Memorandumul de Întelegere pentru o perioadă de până la 6 luni de la data aprobării institutionale și corporative, cu aplicarea tuturor celorlalte prevederi ale MoU, inclusiv posibilitatea oricărei părți de a înceta MoU fără nici o despăgubire printr-o simplă notificare scrisă către cealalta Parte, în cazul în care nu s-a ajuns la un acord asupra Documentelor Investiției și în măsura în care întârzierea nu a fost cauzată de respectiva Parte, se precizează în convocatorul AGEA.
Comentarii pe Facebook
Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta