Conecteaza-te cu noi
OVIDIUS

Actual

331 de bebeluși s-au născut prematur anul acesta la Spitalul Județean Constanța

Published

on

spital judetean pediatrie

Astăzi este Ziua Mondială a Prematurității. Prin celebrarea acestei zile se urmăreşte creşterea conştientizării asupra riscurilor pe care le implică naşterea prematură. Scopul Zilei mondiale a prematurităţii este educarea mamelor în vederea diminuării anumitor riscuri care ar putea duce la naşteri premature şi determinarea găsirii resurselor financiare pentru dotarea maternităţilor şi altor unităţi spitaliceşti cu aparatura necesară acestor copii.

Și la Spitalul Județean Constanța este sărbătoare. Anul acesta, 331 de bebeluși s-au născut prematur. Cel mai mic avea doar 390 de grame…

”Cu mare bucurie si satisfacţie, le urăm astăzi LA MULŢI ANI celor mai mici și puternici pacienți, precum și sufletistei echipe de specialişti care îi îngrijeşte.”, a anunțat Biroul de presă al SCJU Constanța.

Iată ce au postat reprezentanții spitalului pe o pagină de socializare:

”Ziua Prematurităţii poate fi numită și ziua miracolelor dacă ne gândim că, anul acesta, cel mai mic pacient al Spitalului Judeţean Constanţa cântărea la naştere 390 de grame, iar după 3 săptămâni, eroul nostru a ajuns la aproape 800 de grame.

Din totalul celor 2.289 de bebeluşi născuti la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa de la începutul anului, 331 sunt prematuri și 137 au avut nevoie de îngrijiri medicale avansate în cadrul compartimentului de Terapie Intensivă Neonatală.

Deși echipamentele sunt de cea mai înaltă performanţă, iar echipa medicală are, nu doar experientă, ci și multă răbdare, aici, timpul trece greu. Milimetrii și gramele se adaugă lent, iar micuţii pacienţi petrec alături de “familia” din Neonatologie, luni bune din viaţa lor.

Încă o dată, tuturor bebeluşilor, dar mai ales celor care s-au grăbit să vină pe lume, le urăm, din suflet, ani mulţi şi sănătoşi!”, a precizat Crina Kibedi, purtător de cuvânt al SCJU Constanța.

spital judetean pediatrie

Foto: SCJU Constanța

 

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement





Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com




Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions