Conecteaza-te cu noi
palaz

Actual

Potrivit ministrului Boloș, până la sfârșitul anului, Portul Constanța va avea două scannere operaționale

Published

on

port Bolos

Până la sfârșitul anului 2024, Portul Constanța va avea două scannere operaționale, a anunțat ministrul Finanțelor, Marcel Boloș. Acesta a fost ieri la sediul Administrației Porturilor Maritime, iar apoi a vizitat cele două birouri vamale unde vor fi amplasate scannerele. Ministrul Boloș a fost însoțit de președintele Autorității Vamale Române.

Cele două scannere vor identifica, în câteva secunde, orice bunuri sau substanțe interzise care ar putea fi introduse ilegal în țară.

”Nu e o noutate că an de an cantitățile de mărfuri care trec prin Portul Constanța bat toate recordurile. Conform datelor, în 2023, traficul total a depășit 92 milioane tone, față de 75 milioane tone în 2022.

Ceea ce înseamnă că și riscul de contrabandă, trafic de droguri, arme și evaziune fiscală crește direct proporțional.

Advertisement
usr

marcel bolos port

Am vrut să merg astăzi cu președintele Autorității Vamale Române în Portul Constanța, să văd cele două birouri vamale de frontieră unde vom amplasa două scannere.

Dacă nu urgentăm acest proces, înseamnă că stăm deoparte și lăsăm frauda să submineze fundamentul economiei naționale.

Vorbesc despre scannere care vor identifica, în doar câteva secunde, orice bunuri sau substanțe interzise care ar putea fi introduse ilegal în țară.”, a scris ministrul Boloș pe pagina sa de socializare.

El a menționat că a fost pus la punct planul de acțiune cu activitățile ce se vor derula pentru preluarea terenurilor și pentru asigurarea amenajărilor și utilităților necesare funcționării echipamentelor de scanat.

”Concluzia cu care am plecat este că până la finalul anului Portul Constanța va avea două scannere operaționale.

Advertisement
usr

Sunt două din cele 26 sisteme noi de scanare cu care vom dota în următorii ani birourile vamale de frontieră.”, a precizat Marcel Boloș.

Reamintim că achiziția celor 26 de scannere este sprijinită prin fonduri europene.

Beneficiarul proiectului este Autoritatea Vamală Română, iar finanțarea este asigurată din bugetul național și din bugetul Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

Programul face parte Pilonul III al PNRR – Creștere inteligentă, sustenabilă și favorabilă incluziunii, inclusiv coeziune economică, locuri de muncă, productivitate, competitivitate, cercetare, dezvoltare și inovare, precum și o piață internă funcțională, cu întreprinderi mici și mijlocii (IMM-uri) puternice, Componenta 8 – Reforma fiscală și reforma sistemului de pensii, Reforma R2 – Modernizarea sistemului vamal și implementarea vămii electronice, Investiția I4 – Implementarea vămii electronice.

Proiectul a început la sfârșitul anului 2023 și se va încheia în data de 31 decembrie 2027 (31 decembrie 2026 pentru componenta finanțată prin PNRR).

Advertisement
usr

Foto: Facebook/Marcel Boloș

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement





Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com




Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions