Conecteaza-te cu noi

Politica

OFICIAL! Alegerile prezidențiale vor avea loc în luna septembrie. Legea a fost votată!

Published

on

Camera Deputaților a aprobat, marți, legea care permite devansarea datei alegerilor prezidențiale. Astfel, alegerile pentru președinte pot avea loc cu cel mult trei luni de zile anterioare lunii în care ajunge la termen mandatul președintelui în funcție.

Potrivit legii, ziua alegerilor prezidențiale este duminica. Alegerile au loc cu cel mult trei luni de zile anterioare lunii în care ajunge la termen mandatul de președinte. Cu cel puțin 75 de zile înaintea zilei votării, Guvernul stabilește data alegerilor prin hotărâre.

Proiectul, care a fost inițiat de 19 parlamentari UDMR, prevedea inițial că alegerile au loc cu cel mult 90 de zile anterioare datei la care ajunge la termen mandatul de președințe.

INFO! USR a cerut retrimiterea la comisii, însă solicitarea a fost respinsă

„PSD roșu și PSD galben, v-ați dat mâna să călcați în picioare democrația. Modificați legile electorale în an electoral. Aproape trei luni mai sunt până pe 9 iunie și nimeni nu știe ce vreți să faceți cu legea și cu comasarea. Vă bateți joc de dreptul oamenilor de a alege și de a fi aleși pentru niște mici avantaje politice și electorale. Vreți să faceți o manevră cu prezidențialele. Vreți să mutați campania electorală în august, când toată lumea va fi la munte, la mare”, spunea Ionuț Moșteanu în timpul dezbaterilor citat de jurnaliștii de la stiripesurse.ro.

Legea, care a fost aprobată de Camera Deputaților, în calitate de for decizional, cu 183 voturi „pentru”, 84 „împotrivă” și o abținere, merge la promulgare.

Amintim că liderii Coaliției au decis, la finalul lunii trecute, data alegerilor prezidențiale. Potrivit liderilor Coaliției, acestea ar urma să fie organizate pe 15 septembrie (primul tur) și pe 29 septembrie (turul doi).

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Activitatea mea profesională nu este una complicată. Am descoperit frumusețea textului jurnalistic în 2002 în redacția cotidianului “Replica de Constanța”, unde am fost redactor timp de 5 ani și jumătate, după care am ales ca întrebările incomode pe departamentul Politică / Administrație să le adresez din redacția unui alt important cotidian constănțean. “Observator de Constanța” a fost pentru 8 ani locul unde m-am dezvoltat profesional, am cunoscut oameni din toate categoriile sociale și am primit aprecieri pentru fiecare efort depus. În 2015, am ales întreruperea activității pentru a mă alătura unei echipe de campanie electorală pentru alegerile locale din vara lui 2016. Experiența a fost interesantă, însă dorul de tastele laptopului unde-mi scriam materialele de presă nu m-au lăsat să-mi doresc o carieră în administrație. Așa am ales “Ordinea.ro”!

Advertisement





Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com




Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions