Conecteaza-te cu noi

Politica

Liderul PMP Constanța, Claudiu Palaz, anunță că a depus un memoriu la Prefectură: „PMP este împiedicat să fie prezent în secțiile de votare“

Published

on

pmp palaz

Liderul PMP Constanța, Claudiu-Iorga Palaz, anunță că formațiunea pe care o conduce a depus astăzi la Instituția Prefectului un Memoriu prin care solicită sesizarea Guvernului României cu privire la adoptarea Ordonanţei de Urgenţă privind unele măsuri pentru organizarea și desfășurarea alegerilor pentru membrii din România în Parlamentul European din anul 2024 și a alegerilor pentru autoritățile administrației publice locale din anul 2024. OUG 21/2024 modifică elemente esențiale în ceea ce privește desfășurarea alegerilor și mandatele aleșilor locali, cu doar trei luni înainte de data propriu-zisă a scrutinului, ceea ce contravine flagrant standardelor constituționale, dar și internaţionale.

„Partidul Comasat Român, neobișnuit cu desfășurarea legală a procesului electoral, nu s-a putut abține până nu a încălcat dreptul la un vot echitabil, garantat de principiile Constituționale. De teamă că în data de 9 iunie Alianța Dreapta Unită se va dovedi a fi principalul câștigător al voturilor românilor care își doresc normalitate, echilibru și apărarea principiilor de drept, guvernanții comasați au reușit să scoată din secțiile de vot reprezentanții PMP, partid membru PPE și cu doi dintre cei mai activi europarlamentari, apărători reali ai României în fața abuzurilor.

Este inadmisibilă o garantare a participării la procesul electoral a câte unui reprezentant al minorităților, în condițiile în care nu au europarlamentari, și împiedicarea numai a PMP-ului, singurul partid afectat de acest OUG, să fie prezent în secțiile de votare. Nimic nu justifică o OUG, care ar fi trebuit să exprime o urgență, nu un moft, așa cum a fost el uzat de cei care nu înțeleg principiile unui stat de drept și se cred încă stăpâni pe feudă.“, spune Claudiu-Iorga Palaz.

memoriu pmp

 

memoriu pmp

 

memoriu pmp

 

 

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Advertisement





Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com




Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions