Astăzi, 26 aprilie, procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța a propus judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Constanța luarea măsurii arestului preventiv, pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 26 aprilie, până la data de 25 mai inclusiv, a inculpatului B.S., cercetat pentru săvârşirea infracțiunii de schingiuire a animalelor.
În concret, în cauză s-a reţinut că în data de 16 martie, în jurul orei 17.00, inculpatul B.S., în vârstă de 44 de ani, în timp ce se afla în curtea casei sale din satul Corbu, judeţul Constanţa, a încercat să spânzure un câine de grinda casei, folosind o sârmă, iar apoi l-a lovit în mod repetat cu picioarele şi coada unui topor.
Cu ocazia percheziţiei domiciliare efectuate la data de 25 aprilie, la locuinţa inculpatului au fost găsiţi câinele ce fusese agresat şi o căţea cu cinci pui, în vârstă de aproximativ o săptămână. Aceştia au fost ridicaţi şi plasaţi într-un centru de adăpost pentru animale, măsură cu care inculpatul a fost de acord.
S-a reţinut de asemenea că inculpatul a comis fapta în stare de recidivă postexecutorie, după ce la data de 18 august 2022 fusese condamnat de o instanţă de judecată la 1 an şi 3 luni închisoare, cu suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, pentru săvârşirea infracţiunii de ameninţare în formă continuată.
Cercetările sunt efectuate în continuare de către organele de cercetare penală ale poliţiei judiciare din cadrul IPJ Constanţa – Serviciul de Investigare a Infracţionalităţii de Mediu, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa.
La data de 26.04.2024 judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Constanța a admis în parte propunerea procurorului de caz, dispunând luarea măsurii arestului preventiv, pe o perioadă de 20 de zile, față de inculpatul B.S.
Precizăm că punerea în mișcare a acțiunii penale, reținerea și arestarea preventivă reprezintă etape și măsuri din cursul procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual adecvat de administrare a probatorului, activități care nu pot, în nicio situație, să înfrângă principiul constituțional al prezumției de nevinovăție.
Comentarii pe Facebook
Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta