Educația este o preocupare constantă a comunității locale și educaționale din localitatea Techirghiol, materializată prin atragerea de fonduri europene.
Astfel, UAT Techirghiol este beneficiarului proiectului „Dotarea cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale a unităților de învățământ preuniversitar și a unităților conexe”, finanțat prin PNRR, Componenta C15: Educație, cu o valoare de 1,2 milioane lei. Prin acest proiect a fost utilat laboratorul de gastronomie cu aparatură modernă, profesională la cele mai înalte standarde, ceea ce permite elevilor din învățământul profesional o pregătire de calitate în specialitatea de bucătar; de asemenea, a fost dotată sala de sport a liceului, cu echipamente pentru toate disciplinele sportive.
În acest context, absolvenții de învățământ tehnologic ori profesional au beneficiat de un start extraordinar în carieră. Viitorul poartă amprenta determinării și a perseverenței lor. Două exemple de succes vă supunem atenției:
- Mihai Dragomir, unul dintre foștii elevi ai liceului din Techirghiol (calificarea Tehnician în gastronomie) a beneficiat de stagiile de pregătire la agenții economici care i–au oferit posibilitatea să învețe, să aplice, să exerseze și să crească frumos. Prin confirmarea din partea unui prestigios juriu, fiind câștigătorul sezonului la emisiunea „Chefi la cuțite”, a devenit un exemplu pentru elevii liceului, un exemplu de urmat.
- Alți doi tineri, Andrei Cojocaru și Radu Mărgineanu, absolvenți ai profilului tehnologic, au pornit pe un drum anevoios, cu multe obstacole, cu destule căderi și reveniri, dar nu au renunțat la visul lor și au muncit până au ajuns să simtă bucuria succesului. Parteneri într-o afacere locală, „Cafeneaua Atipic”, cei doi vin cu o abordare nouă, plină de prospețime, făcând pași siguri spre reușită.
Instituția este preocupată și de bunăstarea elevilor de gimnaziu. Astfel, liceul este în al doilea an de proiect PNRAS (Planul Național de Reducere a Abandonului Școlar) cu o valoare de 870.000 lei. Au fost achiziționate table inteligente, softuri educaționale, imprimante, laptopuri, platformă educațională, mobilier pentru insule de lectură, cărți și jocuri educative.
”Drumul ales cu responsabilitate asigură calea spre succes oricărui elev la finalul clasei a VIII-a! Este unul din liceele care se laudă cu elevi talentați, care au urmat un profil tehnologic și profesional, au muncit, au făcut față provocărilor, dar care au reușit să dobândească calificări relevante pentru piața muncii. La aceste reușite o contribuție importantă o au și investițiile prin PNRR, care oferă oportunități pentru dezvoltarea sistemului de educație din România, și, implicit, pentru județul Constanța, prin investiții în infrastructură, în realizarea de clase inteligente, organizarea de ateliere de consiliere pentru elevi și părinți. Toate acestea duc la îmbunătățirea accesului la educație, dezvoltarea inovării și cercetării în educație și sprijinirea învățământului constănțean! Felicitări tuturor celor pentru care educația este o prioritate și înțeleg că a investi, azi, în copiii noștri înseamnă un viitor asigurat, mâine, pentru generațiile următoare.”, a declarat prof. Sorin Mihai, inspector școlar general.
Comentarii pe Facebook
Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta