Conecteaza-te cu noi
OVIDIUS

Actual

În Turcia, spre un viitor sustenabil. Elevii Liceului “Lazăr Edeleanu” Năvodari, parte a proiectului Erasmus+ Carbon Detox

Published

on

elevi lazar edeleanu

În perioada  19 – 24 mai s-a desfășurat cea de-a doua mobilitate a proiectului Erasmus+ Carbon Detox, în Turcia, în orașul Kayseri, gazda fiind școala privată  Ozel Alpaslan. Romania a fost reprezentata de elevii Liceului Tehnologic “Lazăr Edeleanu” Năvodari: Sebastian – Emanuel FILIP si Darius  ŞANDRU, însoțiți de profesoara Alina Bulgariu (coordonator proiect) şi bibliotecara Laura Sarchizian.

„Am descoperit profesori și elevi primitori, calzi care ne-au întâmpinat  cu mult entuziasm și ne-au implicat în activitățile propuse pentru reducerea emisiilor de carbon- scopul proiectului nostru. În echipe mixte, alături de partenerii din insula Martinica (Franţa), o scoală de stat din Kayseri şi școala privată  gazdă, elevii au confecționat  diverse produse din deșeuri: poșete, vaze, un joc, precum și jucării din lemn pe care le-au pictat pentru copiii unei grădinițe din Kayseri. Pe baza unor prezentări s-a  discutat despre schimbările climatice și problemele pe care le întâmpină locuitorii orașului, dar și despre consecințele încălzirii globale din țările partenere.

O altă zi a mobilității a fost dedicată explorării regiunii istorice Capadoccia unde Muntele Aktepe, siturile stâncoase și casele din piatră ne-au impresionat profund. Este un petic de pământ care pare desprins dintr-o altă lume: formațiuni geologice stranii, similare cu cele lunare, labirinturi subterane, fortărețe, orașe construite sub pământ… elemente care, luate împreună, oferă o savoare unică acestei zone aflată mai tot timpul în atenția istoriei.

În ultima zi, elevii împărțiți în echipe mixte au făcut esenţe de parfum, mobilitatea încheindu-se cu ceremonia de înmânare a certificatelor.“, se arată într-un comunicat semnat de prof. Roxana Filip, directorul Liceului “Lazăr Edeleanu”, și prof. Alina Bulgariu.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Advertisement





Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com




Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions