Conecteaza-te cu noi
OVIDIUS

Politica

Probleme electorale grave și la Hârșova. Se renumără voturile!

Published

on

Probleme după scrutinul electoral de duminică, 9 iunie, sunt și la Hârșova, unde Biroul Electoral de Circumscripție a admis o cerere a candidatului la funcția de primar din partea PSD, Tudorel Nădrag, privind renumărarea voturilor în toate cele opt secții de votare. Nădrag a formulat contestație prin prisma faptului că prin Hotărârea nr. 20/10.06.2024 a BECL nr. 6 din Hârșova s-a reținut că lipsesc 67 de buletine de vot pentru alegerea primarului.

„De asemenea, contestatorul a arătat că sacii au plecat din Secția de Votare nr. 301 către BEC Hârșova desigilați unde au rămas fără supraveghere. În susținerea contestației, Tudorel Nădrag a precizat că la Secția de Votare nr. 299 există o diferență de 44 de voturi potrivit comparației efectuate între procesul verbal de predare/primire și procesul privind consemnarea rezultatelor votării pentru alegerea primarului.

Totodată, candidatul PSD a arătat că președintele Secției de Votare nr. 294 a sustras ștampila de control, iar procesele verbale de consemnare a rezultatului votului pentru alegerea primarului orașului Hârșova de la secțiile de votare nr. 294, 295, 296, 299 și 300 nu sunt semnate pe fiecare pagină de către toți membrii secției de votare, ceea ce creează suspiciunea de fraudare a procesului de votare pentru alegerea primarului orașului Hârșova, iar rezultatul votului este viciat.“, se arată în hotărârea BECL Hârșova.

Amintim că, sâmbătă, 8 iunie, Biroul Electoral Județean Constanța a informat că președintele secției de votare 294, de la Casa de Cultură Hârșova, s-a ales cu dosar penal deoarece a plecat cu ștampila de control acasă. A fost formulată plângere penală.

Potrivit rezultatelor parțiale, primarul în funcție Viorel Ionescu (PNL) a obținut 1.640 de voturi, iar Tudor Nădrag (PSD) – 1.604.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Advertisement





Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com




Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions