Conecteaza-te cu noi
OVIDIUS

Administratie

A fost desființată pista de biciclete pe bulevardul Tomis, între bd. Ferdinand și strada Traian. Comunitatea bicicliștilor din Constanța critică dur inițiativa

Published

on

bulevard tomis

Primăria Constanța anunță că traficul pe bulevardul Tomis a fost resistematizat începând de astăzi pe tronsonul cuprins între bd. Ferdinand și strada Traian.

„Mai exact, pe acest sector de drum a fost desființată pista de biciclete de pe partea stângă a sensului de mers, iar în locul acesteia au fost mutate locurile de parcare de pe partea dreaptă. În locul spațiilor destinate parcării se amenajează o bandă de circulație, astfel încât circulația rutieră să fie fluidizată. Pentru pista de biciclete, administrația locală va implementa soluții alternative pe acest tronson în perioada imediat următoare. Proiectul de resistematizare a fost avizat favorabil de Comisia de Circulatie și Inspectoratul de Poliție Județean Constanța- Serviciul Rutier. Rugăm conducătorii auto să respecte regulile de circulație și semnificația mijloacelor de semnalizare rutieră.“, informează Primăria.

În schimb comunitatea bicicliștilor din Constanța critică dur proiectul Primăriei.

„Al nostru demn primar reales în funcție, contraamiralul nea Chitac, s-a și apucat repede de treabă în noul dumnealui mandat și a ras un tronson al pistei de biciclete făcută din fonduri europene in 2016, din preajma primăriei, desigur deranjat de imaginea unor bicicliști ce se deplasează nestingheriți și de cele mai multe ori mai repede decât a autovehiculelor .

Culmea că în locul pistei, s-a mutat parcarea de pe partea dreapta . Cum vitezele sunt limitate la 30 respectiv 50 km/h pe banda 1 respectiv 2, rezultă că un șofer norocos ochind un loc ce se elibereaza, frânează, se crează coada in spatele lui, risc de ambuteiaj și de accidente.

Cu zeci de ani in urmă, Olanda a luat decizia corecta de a rezolva problema traficului , încurajând și sprijinind mersul pe bicicletă. Nu știm dacă este gluma sau realitate, dar se spune că numărul bicicletelor depășește populația țării

Alte țări vor sa vina din urmă prin bonusuri oferite ptr fiecare km făcut cu bicicleta, masuri de genul acesta abordate de mai bine de 10 ani.

LA NOI?! se fac piste de biciclete numai că sa fie bifate, dar și mai grav, de exemplu in Constanța a început chiar anularea unui astfel de tronson făcut cu fonduri europene

Cum să-și lase un părinte copilul să meargă la școală cu bicla ca în UE când știe cum se comporta el pe sosea vis a vis de bicicliști?!

Mulți părinți nu numai că își duc copiii la școală, mai mult parchează in zona până la terminarea orelor, blocând și traficul.

Mulțumim Primăria Constanța pentru că sunteți alături de bicicliști și ca ne ignorați în continuare“, spune Marius Adrian Hrițuleac, președintele Asociației Tomis Bike Constanța.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Advertisement





Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com




Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions