Conecteaza-te cu noi
palaz

Actual

Celebra violonistă Sarah Chang, în premieră absolută la Constanţa

Published

on

În premieră absolută, una dintre cele mai mari violoniste ale lumii, Sarah Chang, vine la Constanţa, în cadrul evenimentului de top „Sub semnul lui Ovidius”, organizat de Filiala Asociaţiei Difuzorilor şi Editorilor – Patronat al Cărţii şi sprijinit de Primăria Municipiului Constanţa. Artista adulată de milioane de iubitori ai muzicii clasice deschide, astfel, seria celebrărilor a 2.000 de ani de la moartea celebrului poet Publius Ovidius Naso, în piaţa ce îi poartă numele, din Constanţa. Superevenimentul „Sub semnul lui Ovidius” are loc pe 26 şi 27 august 2017, începând cu ora 20.30, şi prezintă publicului combinaţia perfectă a spectacolului clasic, în cea mai distinsă notă a sa: una dintre cele mai mari violoniste ale lumii, Zeiţa Viorii – Sarah Chang, unul dintre cei mai buni coregrafi ai României – Horaţiu Cherecheş, două orchestre incredibile – Orchestra Simfonică Bucureşti şi Orchestra Teatrului Naţional de Operă şi Balet „Oleg Danovski”, un spectacol extraordinar de balet, mapare 3D – în premieră – a Muzeului de Istorie Naţională şi Arheologie Constanţa şi două senzaţionale focuri de artificii! Intrarea este liberă!

Sarah Chang – o lume în miniatură, cu stâlpi de arcuş şi geniu fluid

Sarah Chang are o carieră incredibilă, de peste trei decenii, multiple premii, a cântat cu cele mai importante orchestre din întreaga lume, este în Top 20 Newsweek Magazine’s “Women and Leadership, 20 Powerful Women Take Charge”, Young Global Leader for 2008 by the World Economic Forum, are un loc dedicat în Sprague Hall, Yale University, iar Harvard a numit-o „Distinguished Leadership in the Arts Award”. În 2004, a alergat cu torţa olimpică şi este cea mai tânără persoană care a primit the Hollywood Bowl’s Hall of Fame Award. De asemenea, este cel mai tânăr muzician distins cu Avery Fisher Career Grant şi cu Premiul Gramophone “Cel mai tânăr artist al anului” (1993). Are nenumărate premii de la Academiile de Muzică şi Artă din întreaga lume. A depăşit încă de mică definiţia sintagmei „copil genial”. Cântă de la vârsta de 5 ani, iar la 8 ani a debutat interpretând Concertul nr. 1 pentru vioară al lui Paganini, cu Filarmonica din New York şi avându-l ca dirijor pe Zubin Mehta. Niciunul dintre marii compozitori nu-i vor rămâne străini. Mendelssohn, Tchaikovsky, Goldmark, Strauss sau Dvorák. Potrivit unuia dintre biografii săi, James Reel, un critic, a cuantificat atributele sale astfel: „o uşurinţă tehnică uimitoare, un ton superb, vibrant, fără cusur, frumos și o expresivitate intimă, dar nesentimentală”. Modelul său de muzician complet este David Oistrakh, dar este interesată şi de muzica contemporană, lucrând la diverse piese cu jazzmanul Eddie Karam, cu Jack Elliott şi compozitorul koreano-american Donald Sur. Se „odihneşte” interpretând muzică de cameră. Cântă pe o vioară Guarneri del Gesù (George Enescu și Nicolo Paganini au cântat tot pe o vioară Guarneri del Gesù), care a aparţinut mentorului său, Isaac Stern, şi pe care nu o expune la o lumină puternică. De aceea, în fotografiile publicitare foloseşte o vioară normală. Are o colecţie impresionantă de arcuşuri. „Muzica este cea mai sinceră și universală formă de comunicare și are puterea de a-ți atinge sufletul și de a te purta într-o călătorie emoțională. Fie că îți place Bach, Bon Jovi, Beyonce sau Lady Gaga, muzica este coloana sonoră a vieții, iar eu sunt onorată și recunoscătoare că pot face ceea ce iubesc”, a declarat Sarah Chang, potrivit unei comunicări oficiale cu ocazia vizitei sale de anul trecut în România, când a avut două concerte, la Cluj şi Bucureşti.

Advertisement
usr

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement





Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com




Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions