Conecteaza-te cu noi
OVIDIUS

Politica

Ciolacu le mai dă o lovitură urmașilor persoanelor deportate și persecutate pe motive etnice: Nu aplică legea și nu le acordă indemnizațiile lunare

Published

on

stelian ion

Prezidențiabilul Marcel Ciolacu se lăuda ieri că nicio pensie nu scade și că 3,8 milioane de pensii cresc. Ceea ce nu spune premierul Ciolacu că, cele mai multe pensii cresc doar cu câțiva lei, în timp el nu a făcut nicio referire la specialii din România. Liderul USR Constanța, deputatul Stelian Ion, îl critică pe șeful Guvernului spunând că acesta mai pregătește o lovitură pentru urmașii persoanelor deportate și persecutate pe motive etnice. Guvernul nu vrea să aplice legea și să le acorde indemnizațiile lunare.

„Ministerul Finanțelor exclude alocarea sumelor necesare la rectificarea bugetară, pe motivul absurd că nu ar exista baza legală pentru această cheltuială.

Legea care prevede acordarea acestor indemnizații a fost aprobată în 2021 și de trei ani, guvernele PSD și PNL refuză să o aplice. De trei ani, guvernul adaugă încă o suferință urmașilor și familiilor celor care au îndurat deja prea multe suferințe.

Așa vor PSD și PNL, să își mai bată o dată joc de acești oameni!

Să încerci să faci economii la buget pe seama unor persoane care își duc dramele familiale cu greu și prin încălcarea unei legi în vigoare deja de trei ani este o cruzime. I-am cerut lui Ciolacu de fiecare dată când pregătea bugetul și rectificarea bugetară să aplice legea nr. 154/2021, așa cum i-am cerut și lui Ciucă, fostul premier.

M-am adresat Avocatului Poporului și CNCD, am dat o mână de ajutor la constituirea asociației care să lupte pentru drepturile legale ale acestor oameni. În cel mai recent demers pe această temă, colegul meu, senatorul Remus Negoi, a depus un amendament la Senat care prevede ca legea să intre în vigoare de la 1 octombrie 2024, pentru toți beneficiarii.

Astăzi vedem cum zidul de dispreț pe care Ciolacu și Ciucă l-au pus între Guvern și copiii celor strămutați, deportați sau expulzați sau urmașii celor care și-au pierdut viața în trenul morții este tot mai gros și mai înalt. Din vârful lui, Ciolacu transmite înregistrări video către popor prin care își anunță candidatura la Președinție. Cere voturi ca să continue să încalce legile.“, spune Stelian Ion.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Advertisement





Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com




Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions